Американската администрация е убедена,че подкрепата на САЩ за Украйна ще

...
Американската администрация е убедена,че подкрепата на САЩ за Украйна ще
Коментари Харесай

Държавният департамент: Независимо от изборните резултати САЩ ще подкрепят Украйна

Американската администрация е уверена,че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна ще продължи да бъде непоколебима и твърда и след междинните избори.

Това съобщи в телефонен брифинг за публицисти в Брюксел Карън Донфрид – помощник-секретар в бюрото по европейски и евразийски въпроси в Държавния департамент.

Така тя отговори на журналистически въпрос дали след тези избори може да се чака смяна в курса в случай, че републиканците получат болшинство. Още повече някои от водачите на партията сложиха под въпрос продължаването на поддръжката.

Разговорът с Карън Донфрид се състоя сега, в който американците гласоподаваха.

„ Като американка, която живее в много поляризирана страна, имам много позитивни усещания от дълбочината и широтата на двупартийната поддръжка за Украйна по време на спора “, посочи тя.

Донфрид напомни и думите на Джейк Съливан – съветника по сигурността на президента Джо Байдън, казани при визитата му в Киев предходната седмица. Тогава Съливан увери, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна във всичко с помощ в сферите на сигурността, стопанската система и филантропичните въпроси. 

„ Да, в действителност има някои гласове в Конгреса, които загатват и оферират други гледни точки. Но Конгресът съставлява доста, доста разнообразни отзиви. И аз считам, че голямото болшинство конгресмени – републиканци и демократи, са ясни, що се отнася до поддръжката им за Украйна. Мисля, че при всеки сюжет президентът Байдън е зает да работи с две партии, както е правил и до момента, за поддръжка на Украйна. Така че считам, че поддръжката ни ще продължи да бъде желязна “, заключи Карън Донфрид.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР