Американска водеща нарече Доналд Тръмп „болен“ в ефир. Мика Бжезински,

Американска водеща нарече Доналд Тръмп „болен“ в ефир. Мика Бжезински, ...

Американска водеща към Тръмп: Ти си болен!.


Американска водеща нарече Доналд Тръмп „болен“ в ефир. Мика Бжезински, водеща в „Ем Ес Ен Би Ес“, не си спести критики по адрес на американския президент по време на предаване, излъчено на 20 май. Едва сега записът стана достъпен в „Ю Тюб“, пише РИА.

Водещата се нахвърли върху американския президент заради думите му относно броя на доказаните случаи в САЩ. Бжезински подчерта, че в страната има регистрирани 31% от общия брой заразени с COVID-19 в света, в същото време обаче според Тръмп доказаният брой случаи е нещо хубаво и е показател за ефективното тестване в страната. Според журналистката обаче дадената ситуация ще бъде запомнена в историята като хуманитарна катастрофа, която американският държавен глава е могъл да предотврати.Бжезински не спести и критики относно писанията на Доналд Тръмп в „Туитър“ в това число и адресираните спрямо мъжа ѝ – Джо Скарборо, нападки. Преди да започне да се занимава с журналистика Скарборо беше член на Камарата на представителите. Сега е отявлен критик на Тръмп.

Миналта седмица Тръмп публикува съобщение, в което се възмущава, че срещу Скарборо не е повдигнато дело. А причината е, че през 2001 г. стажантка на име Лори Клаузутис беше намерена мъртва на бюрото си в приемната на работното място на Скарборо във Форт Уолтън Бийч, Флорида. Аутопсията показа, че 28-годишната жена е починала от порок на сърцето, но на някои смъртта ѝ се видя твърде подозрителна. В числото на съмняващите се е и сегашният президент.

„Кога ще възобновят случая с психопата Джо Скарборо във Флорида? Ще му се размине убийство ли? Някои мислят така. Защо напусна Конгреса толкова тихо и бързо? Не е ли очевидно? А сега какво се случва? Напълно е откачил“, написа Тръмп на 12 май.
Тръмп: При нова вълна на COVID-19 няма да има ограничения в САЩ Изказването идва на фона на изследване, според което 83% от жертвите на коронавируса щяха да са живи при по-ранни мерки
В ефир съпругата на бившия политик не сдържа гнева си.

„Ще се възползвам от положението си като кажа следното: Това са думи на болен човек. Доналд, ти си много болен човек. Даваш ли си сметка на какво подлагаш семейството на починалата жена и го правиш само, защото си ядосан на Джо, защото той отново те притисна, защото казва истината и я казва в прав текст, а именно – че ти не се интересуваш от другите, не изпитваш никаква емпатия и че не си способен да се справиш с тази гигантска хуманитарна катастрофа. Че я направи още по-голяма и продължаваш да влошаваш положението, като при това дори не слагаш маска, за да предпазиш останалите“, заяви Бжезински.

Тя добави, че американския президент е „злобен и отвратителен“.

Източник: btvnovinite.bg