Американска медия разкри коя страна може са превърне в следващата

...
Американска медия разкри коя страна може са превърне в следващата
Коментари Харесай

Американска медия разкри коя страна ще е идната жертва на ИД

Американска медия разкри коя страна може са трансформира в идната жертва на "Ислямската страна " (ИД).

Според National Interest джихадистката формация е взела на прицел Йордания. Изданието показва, че бойците на ИД от хашемитското кралство са към 10% от живата мощ на екстремистите. След като ИД бе изгонена от огромни част на Ирак и Сирия йорданските бойци тругнаха към родните си места и станата спящи терористи.

Според медията различен фактор, който може да трансформира Йордания в жертва на ИД, е неприятното икономическо положение. Близкоизточната монархия, макар че е считана от Съединени американски щати за главен съдружник в битката против мюсюлманските екстремисти в района и получава обилно финансиране от Вашингтон, изпитва ред проблеми. Процентът на безработица е висок, корупцията е голяма, а тук-там централната власт участва единствено официално.

Третият фактор са сирийските бежанци. Към този миг бежанците от Сирия са съвсем 660 хиляди души при население на Йордания от почти 9 млн. души. Мнозинството от придошлите хора живеят в мизерни условия, а това е плодородна почва за отглеждане на радикализма, написа National Interest.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР