Американска компания, занимаваща се с деца, имащи проблеми с четенето,

...
Американска компания, занимаваща се с деца, имащи проблеми с четенето,
Коментари Харесай

Българска книга помага на проблемни ученици в САЩ

Американска компания, занимаваща се с деца, имащи проблеми с четенето, избра българска книга, с която да помогне на своите възпитаници. Става въпрос за книгата на Никола Райков " Голямото премеждие на дребното таласъмче ".
Американците от Ричмонд, Вирджиния са предпочели ексцентричната приказка-игра на Никола Райков, която има 20 разнообразни края и са доста удовлетворени от резултата. " Децата реагират ужасно на книгата " споделя Ерика Карсън, учащ шеф в " Trilogy Mentors ".
Наскоро от компанията са се свързали с създателя и са поискали видео конферентен диалог, с цел да изразят своите усещания и да предложат помощ на българина. " Бяхме впечатлени, че създателят дава свободно книга с толкоз високо качество в електронен вид и взехме решение да се опитаме да помогнем ", прибавя американката.
Приказките-игри на българина могат да бъдат свалени гратис на британски, съветски, италиански, латвийски и български, а доброволци от целия свят към този момент ги превеждат и на испански, персийски, каталонски и даже швейцарско произношение на немския.

" Аз имам доста мощна връзка със сина си”, споделя Никола Райков, " и се надявам, че тези книги ще вдъхновят родителите и учителите да играят дружно с децата. Обещавам им истории изпълнени с смешки и завършения, само че на първо място – емпатия, добрина и схващане. " Десетки учебни заведения и детски градини в България в действителност работят с неговите приказки-игри.
Никола Райков е роден на 21 юни 1981 година в Стара Загора. Завършва осведомителни технологии тъкмо в Съединени американски щати, само че мощно отчаян от американския мироглед се завръща в България. Става прочут с първите по рода си приказки-игри " Голямото премеждие на дребното таласъмче ", " Още по-голямото премеждие на дребното таласъмче " и " Добросъците ". Само за няколко години се трансформира в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР