Американска компания за производство на машини за изборите заведе иск

...
Американска компания за производство на машини за изборите заведе иск
Коментари Харесай

Съдят адвоката на Тръмп Руди Джулиани заради неверни твърдения за изборни измами

Американска компания за произвеждане на машини за изборите заведе иск на стойност 1,3 милиарда $ против някогашния юрист на Доналд Тръмп Руди Джулиани, като го упрекна в клюка поради изказванията му за всеобщи измами на президентските избори, съобщи Ройтерс.

Базираната в Денвър компания " Доминиън вотинг системс " към този момент заведе дело против Сидни Пауъл, който също упрекна в разпространение на подправени тайни теории за изборите, които Тръмп загуби в интерес на демократа Джо Байдън.

Ерик Кумър, почитан чиновник на същата компания, заведе дело за клюка против щаба на предизборната акция на Тръмп, заявявайки, че е бил заставен да се укрива поради смъртни закани от поддръжници на предходния президент.

Засега няма коментар от Джулиани и неговия юрист Робърт Костело. Миналата седмица някогашният юрист на Тръмп отбрани изказванията си и съобщи, че е подложен на нападки поради " упражняването на правото си на свободно слово и поради това, че пази клиента си ".

" Доминиън вотинг системс " съобщи, че е завела желае, с цел да обясни истината и " да отбрани себе си, чиновниците си и изборния развой ". Според желае компанията е похарчила 565 000 $ за защита, с цел да отбрани чиновниците си, които са подложени на тормоз и получават смъртни закани. Машини, създадени от компанията, са употребявани в над 20 американски щата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР