Американска компания за производство на машини за гласуване заведе иск

...
Американска компания за производство на машини за гласуване заведе иск
Коментари Харесай

Руди Джулиани на съд за 1,3 млрд. долара заради твърдения за изборни измами

Американска компания за произвеждане на машини за гласоподаване заведе иск за 1,3 милиарда $ против юриста на Доналд Тръмп Руди Джулиани и го упрекна в разпространяване на погрешни изказвания за измами на президентските избори.

Базираната в Денвър компания Dominion Voting Systems упреква Джулиани, че употребява Туитър и медийни изяви, с цел да разпространява тезата, че президентските избори са откраднати, макар че редица щати опровергаха обвиняванията. Машини на компанията са били използвани в над 20 щата на изборите през ноември.

В заведения иск компанията твърди, че Джулиани и ``неговите помощници са популяризирали огромната неистина, която е подвела милиони хора да имат вяра, че компанията е откраднала гласовете им и е определила изхода от изборите в полза на Джо Байдън ". Посочва се още, че Dominion Voting Systems е трябвало да похарчи над 500 хиляди $ за частна защита, с цел да отбрани чиновниците си от тормоз и закани за гибел.

Руди Джулиани продължава да отстоява изказванията си за изборите, заявявайки по време на радиопредаване предходната седмица, че е нападнат поради ``упражняване на правото на независимост на словото``. Той счита да заведе дело в отговор, което ще му разреши да изследва напълно историята, финансите и практиките на компанията.

Фирмата към този момент е завела и иск за 1,3 милиарда $ против различен някогашен юрист на Тръмп Сидни Пауъл, която насочи сходни обвинявания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР