Американска компания за лекарства твърди, че е създала първата терапия,

...
Американска компания за лекарства твърди, че е създала първата терапия,
Коментари Харесай

Твърдение: Има надежда за ново лекарство за борба с Алцхаймер

Американска компания за медикаменти твърди, че е основала първата терапия, която може да забави заболяването на Алцхаймер, и в този момент е подготвена да го вкара на пазара. В момента няма медикаменти, които могат да създадат това - съществуващите оказват помощ единствено за закъснение на признаците.
Компанията " Биоген " твърди, че скоро ще потърси регулаторно утвърждение в Съединени американски щати за " новаторското " лекарство, наречено " Адуканумаб ", написа БГНЕС, по информация на AFP.. " Биоген " възнамерява да подаде документите при започване на 2020 година и да има презентации в Европа.
Процесите на утвърждение могат да лишават година или две. Ако успее, компанията има за цел в началото да предложи лекарството на пациенти, които преди този момент са били включени в клинични изследвания на лекарството.
Съобщението е ненапълно изненадващо, тъй като компанията беше прекратила работата си върху лекарството през март 2019 година, след разочароващи резултати от тестванията. Но компанията съобщи скоро, че нов разбор на по-голям набор от същите изследвания демонстрира, че по-високите дози " Адуканумаб " могат да обезпечат забележителна изгода за пациенти с ранен Алцхаймер, забавяйки клиничното деяние на заболяването, тъй че да запазят повече от паметта си и всекидневните си витални умения – неща, показващи, че заболяването нормално отслабва.
Повече от десетилетие не е имало нови медикаменти против деменция.
По мотив новината, иИзпълнителният шеф на Biogen Мишел Вунацос съобщи следното: " Надяваме се на вероятността да предложим на пациентите първата терапия за понижаване на клиничните последици на заболяването на Алцхаймер. "
Проф. Барт Де Строопър, шеф на Института за проучване на деменцията във Англия в Университетския лицей Лондон, също разяснява: " Фантастично е да чуем тези нови позитивни резултати, произлизащи от изпитванията с " Адуканумаб ". В момента нямаме ефикасни лекувания, които да забавят или да спрат прогресията на Алцхаймер и се надявам това да значи повратна точка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР