Американска делегация заминава за Турция, където ще настоява за прекратяване

...
Американска делегация заминава за Турция, където ще настоява за прекратяване
Коментари Харесай

Американският вицепрезидент и държавния секретар на крака при Ердиган заради Сирия

Американска делегация отпътува за Турция, където ще упорства за преустановяване на огъня в Сирия. Турският президент Реджеп Ердоган обаче е безапелационен, че няма да разгласи помирение.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео отпътуваха за Турция, с цел да договарят за прекъсване на огъня в Сирия, а по проект Майк Пенс би трябвало да се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на следващия ден в Анкара.

„ Оставаме твърди във връзка с Турция и доста други. Те би трябвало да запазят своята благосъстоятелност, те би трябвало да запазят мира и сигурността. Ще забележим какво ще се случи с делегацията.

Искаме преустановяване на огъня. Има доста наказания, в това число за стоманата “, съобщи американският президент Доналд Тръмп.

Турският президент обаче отхвърля апелите на американския си сътрудник Доналд Тръмп да разгласи помирение и да спре турското военно нахлуване в Сирия. Ердоган е безапелационен, че не се тревожи от американски наказания поради турската атака в Североизточна Сирия.

Междувременно Ердоган беседва по телефона с съветския държавен глава Владимир Путин. Двамата водачи са на мнение, че би трябвало да се подсигурява териториалната целокупност на Сирия и да се предотвратят конфликти сред турската войска и въоръжените сили на сирийското държавно управление.

Путин е обърнал внимание на филантропичната обстановка на турско-сирийската граница, както и че не би трябвало да се позволява членове на терористични организации, в това число "Ислямска страна ", да се възползват от ситуацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР