Американска блогърка от САЩ с 23-годишен опит поставя въпрос от

...
Американска блогърка от САЩ с 23-годишен опит поставя въпрос от
Коментари Харесай

Идиокрацията като диагноза: училището убива мозъка

Американска блогърка от Съединени американски щати с 23-годишен опит слага въпрос от общочовешко значение: по какъв начин да живеем в изискванията на идиокрация? Въпреки че в действителност написа единствено за себе си - за страна, в която гласоподавателите на демократите освен живеят в своя информативен пашкул, само че и побесняват, когато се пробват да ги измъкнат оттова.

Идиотът не е човек, който не знае нещо. Това е по-скоро човек, който освен не желае да знае нищо, само че и мощно се съпротивлява на опитите на някой да му уточни явни обстоятелства. Нашата американка, несъмнено, дава свои образци тук - по какъв начин да не виждат, че има единствено два пола, мъжки и женски, или че битката с климатичните промени е машинация в международен мащаб. В последна сметка обстоятелства има колкото желаете, те са явни и участват в доста източници.

Защо тези хора са такива, за какво не проявят любознание към действителността? Отговорът е елементарен: по този начин са ги учили и не престават да ги учат. Да, в учебно заведение, а по-късно - в университета. Освен това това стартира относително неотдавна, почти през 90-те години.

Ето един добър образец от американската (да, към този момент приказваме единствено за САЩ) действителност. Имаше изследване на публичното мнение - по какъв начин им се коства „ сериозната расова доктрина “, т.е. идеологията, съгласно която всички бели са вродени потисници, а другите нюанси на цвета на кожата вършат човек вродено подтиснат? Говорим за идеологията, която демократите в Съединени американски щати и насаждат във всички учебни заведения и университети, до които могат да стигнат.

Две трети от интервюираните американци дадоха отговор, че това са нелепости. Но социолозите от Харвардския университет, които са работили по този случай, също са взели поради разликата във възрастта. И се оказа, че за разлика от страната като цяло, 80% от американците на възраст от 18 до 24 години считат, че всичко е наред и на небелите би трябвало да се дават всевъзможни преимущества през целия им живот, като се стартира от учебно заведение. И това е същото потомство - виж нагоре - което стартира да се възпитава съгласно новите хрумвания през 90-те години.

Нека отбележим, че това изследване провокира публичен яд по една съответна причина. Факт е, че сериозната расова идеология също включва евреите като бели потисници. И стартира звук, в който гласовете на естествените хора бяха заглушени: не би трябвало да изкопчваме за евреите правото да бъдат измежду потиснатите, би трябвало да разкъсаме на части цялата доктрина, съгласно която човешките общества се разделят на потисници и потиснати. Подобни теории трансформират тъкмо тези общества в поле на непрекъсната революция и нищо повече.

За тези, които се любуват на концепцията, че американците се самоунищожават от вътрешната страна: не, освен себе си. Говорим за опит, който стартира през същите 90-те години, с цел да обезсили целия свят, без изключение. На цялото човечество би трябвало принудително да се втълпят нови модели на държание, ползване и мислене - това се назовава глобализъм. Ето, да вземем за пример, езикът, на който приказват хората. В края на краищата посредством езика човек схваща и показва най-фундаменталните за него истини.

И тук имаме непредвидена история - не от Украйна, а от Аржентина. В Русия започнаха да демонстрират сериозен интерес към тази страна, когато там на власт пристигна един извънредно живописен президент - Хавиер Милей. И по този начин, на 10 декември той стартира да чупи дърва, само че... би трябвало да каже една добра дума, даже единствено за контрареформата, която стартира във въоръжените сили. Става въпрос за езика (испански). Това е език, който - за разлика, да речем, от китайския - има ясно обозначаване на пола. Всички хора и предмети са или дами, или мъже. Ти си или латиноамериканец (Latino), или латиноамериканка (Latina). И не може да има никаква подвижност или друга отмереност в това отношение, защото хората имат два пола.

Но предходните държавни управления на страната се поддадоха на същите глобалисти и започнаха леко или жестоко да принуждават хората да сменят езика си. Има такава сякаш испанска дума, измислена от същите демократи в Съединени американски щати - “Латинкс ”, т.е. нещо приблизително сред и джендър-флуидно. Самите латиноамериканци там не го употребяват, само че се пробват да го преподават в учебните заведения. И се пробваха да разпространят модата за такива неща в Аржентина (и освен там). И по този начин, екипът на Милей отстрани този испански новговор в армията - към този момент единствено там. Като цяло не са безнадеждни хора.

Връщайки се към диалога за простаците, живеещи в личния си информативен пашкул: точно в учебно заведение ги учат да демонстрират експанзия против всевъзможни опити да ги измъкнат оттова. Това значи, че преимуществото на Русия (и доста други общества в света) не е единствено в територията, военната мощност и впрочем, само че в поддържането на разбирането за това какво е образованието, развивано в продължение на епохи. Образованието е, когато човек се учи да мисли, да работи с огромно многообразие от информация и да прави лични изводи от нея.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР