Американска астронавтка, канадец и руски космонавт се приземиха тази сутрин

...
Американска астронавтка, канадец и руски космонавт се приземиха тази сутрин
Коментари Харесай

Астронавти от САЩ, Канада и техен руски колега се приземиха в Казахстан след шестмесечна мисия на МКС

Американска астронавтка, канадец и съветски космонавт се приземиха тази заран в степта на Казахстан след задача на Международната галактическа станция (МКС), траяла повече от шест месеца, съобщи Агенция Франс Прес.

Американката Ан Макклейн, руснакът Олег Кононенко и Давид Сен-Жак - който счупи досегашния връх на канадец за престой в космоса - се приземиха в 2 ч. и 47 мин. по Гринуич, посочи Агенция Франс Прес. Те работиха в МКС 204 дни.

Спускаемият уред на пилотирания галактически транспортен съд "Союз МС-11 ", който се разкачи от МКС тази нощ, кацна в казахстанската степ на 145 км югоизточно от град Жезказган, заяви ТАСС, като се базира на Центъра за ръководство на полетите (ЦУП) край Москва.

В МКС не престават да работят съветският космонавт Алексей Овчинин и американските астронавти Ник Хейг и Кристина Кук.

Следващата експедиция ще се насочи към МКС от космодрума Байконур на 20 юли с транспортен съд "Союз МС-13 ". Екипажът ще се състои от съветския космонавт Александър Скворцов, астронавта от НАСА Андрю Морган и италианския астронавт от Европейската галактическа организация Лука Пармитано, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР