Американска алпинистка на 41 години изгуби живота си в неделя,

...
Американска алпинистка на 41 години изгуби живота си в неделя,
Коментари Харесай

Лошо време в Алпите уби двама алпинисти

Американска алпинистка на 41 години изгуби живота си в неделя, откакто бе ударена от гръм в швейцарските Алпи, заяви полицията.

Жената била дружно с 40-годишен планинар, само че следователите не оповестяват неговата народност. Двамата били сюрпризирани от мощна стихия, по време на която дамата била ударена от гръм, съобщи БГНЕС.

Оцелелият катерач подал сигнал, само че поради неприятните метеорологични условия спасителите пристигнали до мястото с хеликоптер едвам 6 часа по-късно. Лекарят единствено открил гибелта на дамата.

По-рано бе обявено, че 34-годишен южнокорейски планинар е липсващ на височина 4300 м в региона на Мон Блан. Организирано е издирването му, само че досега няма резултат.

Полицията заяви, че след доста старания са съумели да спасят неговия сътрудник - 44-годишен кореец.

Двамата алпинисти са тръгнали в неделя да покоряват Мон Блан, само че били застигнати от неприятно време, откакто преодолели денивелация от 700 м. Заради неприятното време избавителните интервенции били отсрочени.

Екип с хеликоптер е съумял да води 44-годишния кореец, който бил в положение на хипотермия. Той към този момент се намира в болница и няма заплаха за живота му, споделят лекарите. За момента не е разпитан, тъй че не се знае за какво двамата са се разделили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР