Американката Серина Уилямс спечели първа титла от три години насам,

...
Американката Серина Уилямс спечели първа титла от три години насам,
Коментари Харесай

Серина Уилямс спечели титлата в Оукланд и дари шампионския си чек

Американката Серина Уилямс завоюва първа купа от три години насам, откакто победи сънародничката си Джесика Пегула с 6-3, 6-4 във финала на шампионата в Оукланд, Австралия.
За 38-годишната Уилямс това е първи трофей от Откритото състезание на Австралия през 2017, след което тя се отдръпна от корта за повече от година, с цел да роди първия си наследник. След завръщането си в игра някогашната номер 1 в света доближи пет финала, в това число четири в шампионати от Големия шлем, само че загуби всички, преди днес да стигне до 73-та купа в кариерата си.
След триумфа Уилямс разкри, че ще подари целия си чек от наградния фонд на стойност 43 хиляди $ в помощ на жертвите на опустошителните пожари в Австралия. " Играя тенис в Австралия от повече от 20 години и ми е доста тежко да виждам всичките вести за всичко, което се случва с пожарите тук.
Животни и хора изгубиха своите домове ", разяснява на церемонията по награждаването тя. Като допълнение Серина съобщи, че ще даде на търг роклята с подпис, с която игра в първия си мач на шампионата в Оукланд.
Малко след триумфа си на сингъл, Уилямс и Каролин Возняцки изгубиха във финала на двойки от американките Тейлър Таунзънд и Ася Мохамед с 4-6, 4-6.
Още за дуела прочетете в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР