Американката Миша Ханкок постави нов рекорд за най-много асове в

...
Американката Миша Ханкок постави нов рекорд за най-много асове в
Коментари Харесай

Съотборничка на Елица Василева с рекорд, заби 10 аса в Италия

Американката Миша Ханкок сложи нов връх за най-вече асове в един мач в италианската Серия А1, в мач от 14 кръг на постоянния сезон преди три седмици.

27-годишната волейболистка осъществя 10 точки от начален удар (от общо 13 в актива) за успеха на Игор Горгонзола Новара с 3:1 гейма над Сан Бернардо (Кунео), подобрявайки достижението от 9 аса, който преди бе държан от друга американска състезателка - Хейли Спелман, както и от италианката Валентина Дзаго.

Ханкок беше част от тима на Съединени американски щати, който завоюва сребро на младежките олимпийски игри в Сингапур през 2010 година Родената в Оклахома волейболистка направи своя дебют за националния тим на Съединени американски щати през 2016 година и бе част от състава, който завоюва златото във Волейболната лига на нациите през 2018 година Тя взе присъединяване и на международното състезание в Япония същата година, където тимът на Карч Кирали стигна до четвъртфиналите.

Разпределителката не за първи път отбелязва връх по брой точки от начален удар в един мач, като стори това и през 2016 година - на Панамериканската купа в Доминикана. В конкуренцията Ханкок осъществя първо 11 аса в груповата фаза, след което и 12 в дуела за бронза, извоюван от представителките на " янките ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР