Американката Микаела Шифрин спечели супергигантския слалом от Световната купа по

...
Американката Микаела Шифрин спечели супергигантския слалом от Световната купа по
Коментари Харесай

Летящата Шифрин с нова победа, този път в скоростна дисциплина

Американката Микаела Шифрин завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо, а звездата на женските алпийски ски Линдзи Вон (САЩ) не съумя да приключи в може би последното съревнование в Италия в нейната кариера. 23-годишната специалистка в техничните дисциплини Шифрин финишира за 1:22.48 минута. Така тя записа 11-а победа за сезона, с което се приближи до върха за всички времена от 14 триумфа в една акция на швейцарската легенда Френи Шнайдер от сезон 1988/89.

Това е 54-а победа в кариерата на Шифрин за Световната купа, с което тя се изравни с легендата Херман Майер (Австрия) на шестото място във безконечната класация. Този триумф е трети за Шифрин в три супергигантски слалома от началото на сезона.  Втора, на 16 стотни от секундата, се подреди Тина Вайратер (Лихтенщайн), а трета, на 18 стотни, приключи Тамара Типлер (Австрия).

34-годишната Линдзи Вон, която направи дебюта си за сезона едвам в Кортина Д'Ампецо поради травма, не съумя да приключи надпреварата. Вон, за която това е финален сезон, има 12 победи в Кортина и е най-успешната алпийка в историята на стартовете в италианския курорт.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин е на върха с 1494 точки след 22 старта. Втора е Петра Влъхова (Словакия) с 898, а трета - Уенди Холденер (Швейцария) с 637 точки. В подреждането за дребната международна купа в супергигантския слалом води Шифрин с 300 точки, следвана от Тина Вайратер с 236 точки, Рагнхилд Мовинкел (Норвегия) с 211 точки и други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР