Американката Мадисън Кийс и австралийката Ашли Барти са първите четвъртфиналистки

...
Американката Мадисън Кийс и австралийката Ашли Барти са първите четвъртфиналистки
Коментари Харесай

Кийс и Барти са първите четвъртфиналистки на Ролан Гарос

Американката Мадисън Кийс и австралийката Ашли Барти са първите четвъртфиналистки в горната част на схемата на Откритото състезание на Франция по тенис при дамите. Кийс реализира елементарен триумф с 6:2, 6:4 против чехкинята Катерина Синякова. Мачът продължи единствено час и 18 минути.

Единственият сериозен миг за американката бе при започване на втория сет, когато съперничката и направи пробив още в първия гейм, само че незабавно по-късно Кийс съумя да го върне и да възвърне позициите. Малко повече старания трябваше да хвърли Барти, която завоюва с 6:3, 3:6, 6:0 против американката София Кенин.

It will be her first-ever trip to the @rolandgarros quarterfinals @ashbar96 moved past Kenin in 3 sets.
--> https://t.co/HxzZYdkSre pic.twitter.com/XXaPBA1kwg
— WTA (@WTA) June 3, 2019
Барти взе пет от първите шест гейма в мача, само че по-късно за няколко минути загуби централизация и Кенин съумя да поведе с 3:0 при започване на втория сет. Американката, която в профил Серина Уилямс в предходния кръг, изравни сетовете след 6:3 във втория, само че в третия бе просто спаринг сътрудник на Барти. Австралийката бе безкомпромисна и след 6:0 доближи до първия си четвъртфинал в Париж и втория за годината в шампионатите от "Големия шлем " след този в Мелбърн.

На четвъртфиналите Барти ще играе с Кийс. По-късно през днешния ден са и другите два четвъртфинала от горната част на схемата при дамите. В тях ще се срещнат защитаващата тилата си Симона Халеп с полякинята Ига Свьонтек и американката Аманда Анисимова против испанката Альона Болсова Задойнов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР