Американката Линдзи Вон записа пореден рекорд срещу името си, след

...
Американката Линдзи Вон записа пореден рекорд срещу името си, след
Коментари Харесай

Нов рекорд за Линдзи Вон

Американката Линдзи Вон записа следващ връх против името си, откакто завоюва спускането в Кортина д "Ампецо, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.
33-годишната Вон се трансформира в най-възрастната скиорка, печелила старт в тази дисциплинираност, откакто записа време от 1 минута 36.48 секунди на една от обичаните си писти - Олимпия каузи Тофане.

Ледената кралица не остави никакви шансове на конкуренцията, като на второ място приключи Тина Вайрайтер от Лихтенщайн, която остана на цели 92 стотни от победителката.

На почетната стълбичка се качи и американката Джаклин Уайлс, на 0.98 секунди. Това е 12-та победа за Вон в италианския курорт и общо 79-та в Световната купа, като тя се приближи на единствено седем триумфа от безконечния връх на Ингемар Стенмарк.

Вон с още една крачка към върха на Стенмарк

"Хубаво е да се доближа до този връх, само че мислите ми са напълно ориентирани към Олимпиадата. След това се надявам да запиша още победи и да се доближа още повече до върха, преди да сложа край ", показа Вон.

Лидерката в генералното класиране Микаела Шифрин приключи на 7-мо място през днешния ден, откакто през вчерашния ден бе трета. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР