Американката Линдзи Вон обяви, че няма да участва в надпреварата

...
Американката Линдзи Вон обяви, че няма да участва в надпреварата
Коментари Харесай

Линдзи Вон отказа надпреварата за смесени отбори

Американката Линдзи Вон разгласи, че няма да взе участие в конкуренцията по ски-алпийски дисциплини за смесени тимове в събота на Игрите в Пьонгчанг.

Дисциплината с 16 отбора на непосредствено елиминиране дебютира в олимпийската стратегия, само че доста от водещите състезатели взеха решение да не се включат, с цел да концентрират подготовката си за стартовете в Европа до края на сезона в Световната купа.

Олимпийската шампионка в слалома Микаела Шифрин и олимпийският отличник в гигантския слалом от Сочи 2014 Тед Лигети няма да се състезават за Съединени американски щати, което дефинитивно е наклонило везните и за отхвърли на Вон.

"Първоначално желанието ми беше да не вземам участие, само че по-късно обмислях да се включа. Но откакто Тед и Микаела няма да карат, не мисля, че имаме късмет да създадем конкурентен тим, който да се бори за орден ", разяснява Вон.

Голямата звезда на алпийските ски Марсел Хиршер, който към този момент завоюва две златни олимпийски оценки в Южна Корея, също няма да се състезава за Австрия.

"За мен щеше да бъде чест да пускам за Австрия, само че това е невероятно. Ако карам в отборната конкуренцията, ще имам единствено четири дни в Европа преди гигантския слалом от Световната купа в Кранска гора. Няма да имам никакво време за подготовка, възобновяване, адаптация от часовата разлика. Щеше да бъде ужасно да остана, само че аз съм експерт и това няма по какъв начин да стане ", изясни Хиршер.

Световната купа по ски-алпийски дисциплини се възобновява на 3 март с великански слалом в Кранска Гора (Словения) при мъжете и със супергигантски слалом в Кран Монтана (Швейцария) при дамите./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР