Американката Клоуи Ким спечели титлата в дисциплината халфпайп и стана

...
Американката Клоуи Ким спечели титлата в дисциплината халфпайп и стана
Коментари Харесай

Тийнейджърка грабна златото в сноуборда и влезе в историята

Американката Клоуи Ким завоюва купата в дисциплината халфпайп и стана най-младата сноубордистка в историята със златен орден от зимни олимпийски игри.

17-годишната тийнейджърка записа резултат от 98.25 точки в третия и финален старт на финала, побеждавайки с над 10 пункта китайката Цзяюй Лю.

Ким записа 93.75 точки още в първото си втурване по трасето и направи рано поръчка за златен орден пред най-пълните трибуни, които " Финикс парк " е виждал по време на олимпиадата.

Тя е единствено на 17 и тренира сноуборд от 4-годишна. Нейният татко Йон-джин Ким даже се отхвърля от специалността си три години по-късно, с цел да се концентрира върху идната кариера на щерка си.

" Баща ми жертва доста за мен и не знам какво щях да върша, в случай че не беше той. Да оставиш живота и фантазиите си настрани, тъй като твоето дете има пристрастеност към нещо, е просто необикновено. Благодаря на фамилията ми. Нека обаче не приказваме за татко ми в негово неявяване, тъй като се нервира доста ", сподели 17-годишната американка.

Ариел Голд пък направи подиума за американките двоен с третото си място, а нейната сънародничка Кели Кларк остана четвърта. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР