Американка с два ампутирани крака изкачи за 4 часа над

...
Американка с два ампутирани крака изкачи за 4 часа над
Коментари Харесай

Жена с ампутирани крака изкачи 2700 стъпала

Американка с два ампутирани крайници изкачи за 4 часа над 2700 стъпала по известния скат за изкачва в Маниту спринг, Колорадо, именуван „ свещеният граал на кардиото “, съобщи Би Би Си.

Манди Хорват (24 г.) направи това единствено с ръцете си, като след достижението съобщи, че е трогната от огромната поддръжка за изкачването. Тя губи двата си крайници при инцедант с трен през 2014 година

Хорват сподели, че не е упражнявала за героизъм, а просто желае да покаже, че „ безусловно всичко е допустимо “.

В пост в Инстаграм, документиращ достижението ѝ, тя показва, че се счита за единствената жена с два ампутирани крайници, която е стигнала до върха на сложната пътека.

Денивелацията сред началото и края на близо 1,4-километровото трасе за нанагорнище е 610 метра, като наклонът тук-там е 68 градуса.

„ Когато идващият път някой ми каже, че не може, ще му покажа вашето видео “, гласи един от мненията във Facebook за достижението ѝ.

Хорват била ударена от трен, откакто била упоена, като се допуска, че това е станало за да бъде изнасилена. Единствено бързите дейности на машиниста избавили живота ѝ.

„ Продължавам напред, пребивавам като всеки различен, единствено върша нещата малко по-различно “, съобщи тя пред телевизия в Колорадо. И добави, че фантазията ѝ е да отвори ресторант за хора с увреждания, в кухнята на който работят хора с ампутирани крака.

„ Не упражнявах особено за изкачването, просто взех решение, че би трябвало да го направя “, изясни Хорват.
„ Всички минаваме през интервали на меланхолия, тревога, тъга… Излезте на открито, изкачете нещо, бягайте. А в случай че не можете, пълзете “, сподели още тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР