Американка е обвинена в заговор за убийството на съпруга си на Бахамите

...
Американка беше арестувана и обвинена на Бахамските острови за заговор
Коментари Харесай

Американка беше арестувана и обвинена на Бахамските острови за заговор за убийството на съпруга си няколко месеца след като двойката е подала молба за развод, според съобщение на полицията и съдебни документи, разгледани от CNN.

36-годишната Линдзи Шийвър от Томасвил, Джорджия, е обвинена в заговор с двама местни жители на Бахамските острови, 28-годишният Терънс Адриан Бетел и 29-годишният Фарън Нюболд младши, за да убият съпруга си Робърт Шийвър, според съдебни документи .

Прокурорите твърдят, че обвиняемите са се заговорили да убият заедно съпруга си на 16 юли, докато са били заедно на островите Абако.

Бетел и Нюболд младши също бяха отведени в полицейски арест и са изправени пред заговор за извършване на обвинения в убийство. Тримата обвиняеми бяха транспортирани със самолет до столицата Насау.

Полицията на Бахамските острови успя успешно да осуети заговора, действайки въз основа на разузнавателна информация, която бяха събрали по време на отделно криминално разследване, когато се натъкнаха на важна информация на телефон, който беше открит по време на разследване на скорошен местен бизнес с взлом, бахамски каза полицейски източник пред CNN.

Според източника, който говори пред CNN при условие за анонимност, писмени съобщения, намерени на този телефон, показват съществуването на зловещия заговор. Самоличността на собственика на телефона остава неясна. Тъй като разследването продължава, полицейският източник не предостави повече подробности по този въпрос.

Адвокатите са представлявали обвиняемите в съда по време на петъчно обвинение, според съдебните документи. От подсъдимите не се изискваше да се признаят за обвиненията и бяха оставени в отдела за корекции на Бахамските острови до съдебното заседание на 5 октомври.

Линдзи и Робърт Шийвър са учили в университета в Обърн и живеят в Томасвил, според публикации в социалните медии.

Съпругът подаде молба за развод, съпругата я подаде на следващия ден

Според жалба, посочена на уебсайта на съдилищния секретар на окръг Томас, Джорджия, Робърт Шийвър е подал молба за развод на 5 април 2023 г., а съпругата му впоследствие е подала молба за развод на следващия ден.

Робърт Шийвър изброи „прелюбодеянието“ на Линдзи Шийвър като причина за развода, заявявайки, че бракът е безвъзвратно развален, според съдебните документи, разгледани от CNN.

В декларацията от Линдзи Шийвър се казва, че тя е „натрупала дълг над възможностите си да плати“ и се иска Робърт Шийвър да бъде накаран да плати.

CNN се свърза с адвокати, представляващи всеки от двамата в делото за развод.

Снимки, публикувани в акаунт в социалните медии, за които се смята, че принадлежат на Линдзи Шийвър, показват, че семейството е прекарало доста време на Бахамите.

Робърт Шийвър работи като застрахователен директор в Томасвил, според уебсайт на компанията. Съдебните документи на Бахамите погрешно го идентифицират като Ричард Шийвър.

Негов профил на уебсайта казва, че е бил член на футболния отбор на Auburn University и за кратко член на поне един отбор от NFL.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР