Американецът Скоти Шефлър спечели турнира по голф Шампионат на играчите

...
Американецът Скоти Шефлър спечели турнира по голф Шампионат на играчите
Коментари Харесай

Шефлър се върна на върха след триумф в Шампионата на играчите

Американецът Скоти Шефлър завоюва шампионата по голф Шампионат на играчите на ТПК Соуграс с пет удара разлика и се завърна на първото място в международната класация. Шампионът на Мастърса се откъсна от главните преследвачи след мощна серия от пет следващи бърдита сред 8-а и 12-а дупки, до момента в който най-близкият му конкурент – Ву Лий Мин от Австралия, не съумя да се оправи с напрежението и играта му се разпадна .
Скоти Шефлър.
Шефлър, който завърши шампионата на -17 за пар 271, ще размени Джон Рам от Испания на върха в ранглистата. Рам се отдръпна от присъединяване в конкуренцията заради заболяване. 26-годишният американец Шефлър, родом от Ню Джърси, победи в четири надпревари от Тура предходната година, в това число и на Огъста, и към този момент има две трофеи от началото на този сезон, печелейки и във Финикс предишния месец.

„ Просто се пробвам да подобря играта си, да не обмислям прекомерно доста нещата, и за благополучие да мога да се насладя на положителни резултати и трофеи, за което съм доста признателен “, сподели първенецът, който се трансформира в едвам третия голфър, който държи трофеите от Мастърса и Шампионата на играчите едновременно след Джак Никлаус и Тайгър Уудс.

Англичанинът Тирел Хатън остана втори в крайното нареждане след страховит свършек от пет поредни бърдита, с цел да приключи последните девет дупки с едвам 29 удара – най-ниският резултат на последните девет във заключителен кръг. Хатън завърши на -12 след последния кръг от 65. Норвежецът Виктор Ховланд и американецът Том Хоуг поделиха третото място. Японецът Хидеки Мацуяма се подреди на пета позиция, до момента в който третият в света Рори Макилрой бе пропуснал къта. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР