Американецът с мексикански корени Майки Гарсия (38-0, 30 KO) спечели

...
Американецът с мексикански корени Майки Гарсия (38-0, 30 KO) спечели
Коментари Харесай

Майки Гарсия влезе в клуба на легендите, стана шампион в четири категории

Американецът с мексикански корени Майки Гарсия (38-0, 30 KO) завоюва международна купа в четвърта друга категория, надделявайки над преди този момент непобедения руснак Сергей Липинетс (13-1, 10 КО) в дуел за колана на IBF в супер-лека категория през миналия уикенд.

С тази победа Гарсия се причисли към легендите Мани Пакиао и Хуан Мануел Маркес като единствените боксьори, които са печелели трофеи в категория перо, супер-перо, лека и супер-лека.

"Чувствам се ужасно. Спечелването на тази четвърта купа в четвърта друга категория е чест за мен. Да ме наредят до имената на Мани Пакиао и Хуан Мануел Маркес е голяма чест. Просто написах дребна глава в историята на бокса с моето име, името на татко ми и на брат ми. Мисля, че хората ще помнят семейство Гарсия за епохи ", съобщи Майки.

Гарсия надви над Липинетс по точки - 116-111, 117-110, 117-110 - пласирайки 46%-та от мощните си удари, спрямо 36%-та на към този момент някогашния първенец.

"Той се боксираше тъкмо както чаках - доста сложен, доста гладен и мощен войник. Той е доста рисков, само че ние имахме страховит проект за игра и успяхме да надделеем ", съобщи американеца.

След края на дуела, Гарсия, който към момента държи купата на WBC в лека категория, удостовери убежденията си да търси най-големите срещи, без значение от това в каква категория са те.

"Обичам да имам доста благоприятни условия. Бих могъл още веднъж да се удрям в лека категория, с цел да обединя купите там, което доста желая да направя. След няколко срещи може и да ме видите в полусредна категория, кой знае ", приключи Гарсия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР