Американецът Райдъл Букър ще се изправи срещу Кубрат Пулев в

...
Американецът Райдъл Букър ще се изправи срещу Кубрат Пулев в
Коментари Харесай

Съперникът на Кобрата: Той е силен, но и мръсен боксьор

Американецът Райдъл Букър ще се изправи против Кубрат Пулев в дуел на 9 ноември, който ще се състои във Фресно. 38-годишният боксьор има 26 победи и 2 загуби на кръга, като през 2005 година е вкаран в пандиза, където остава до 2017 година. След излизането си на независимост се завръща на кръга. Записва 5 мача, които 4 победи. Сега му следва най-сериозната борба.

Букър даде изявление пред БЛИЦ, в което приказва за идната среща с Кобрата.

- Г-н Букър, какво знаете за Кубрат Пулев и какво очаквате от мача с него?

- Кубрат е мощен боксьор, в това няма подозрение. Също по този начин обаче е много замърсен и удря хората в тила (б.а. засяга мача с Богдан Дину). Също знам, че той не е любим на дамите (смее се) (б.а. засяга случая с Джени Суши).

- Как се стигна до решението да замените Марк де Мори и нуждаехте ли се от време, с цел да помислите?

- Получих позвъняване да изляза против Кобрата и одобрих. Нуждая се от време да помисля, преди да приема всеки един мач. Има много неща, които да се обмислят, освен самата среща.

- Не е ли малко времето, в което да се подготвите за дуела Кубрат Пулев? Все отново той е кандидат номер 1 за купата на IBF...

- Бях в лагера на Олександър Усик за 5-6 седмици. След това незабавно отидох в лагера на международния първенец на WBC Дионтей Уайлдър... Така, че аз съм квалифициран и подготвен.

- Откакто сте освободен от пандиза, имате 5 дуела, от които четири победи. Доста добра статистика, само че в този момент идва най-сериозният тест. Били сте спаринг сътрудник на Антъни Джошуа, а той бе пред дуел с Пулев. Ще се обърнете ли към него за съвет?

- Да, може би в действителност Пулев е най-сериозният тест за мен, откогато излязох от пандиза. Боксирам се от 7-годишен, бил съм на лагери с едни от най-хубавите боксьори в света. Антъни Джошуа го дефинирам като мой другар и евентуално мога да обменя хрумвания с него за този мач, само че не мисля, че той би подходил към мача с Пулев по метода, по който бих подходил аз. Ще бъде доста друго.

- Какво бихте споделили на Кубрат Пулев, в случай че в този момент той бе пред вас?

- Аз не съм от тези, които приказват нелепости преди мачовете. Искам да кажа на Пулев единствено, че се надявам на чист дуел и без тези скапани удари в тила. Боксът е чист спорт, по тази причина дано не го омърсяваме!

- Знаете ли нещо за България?

- Не, в действителност не знам нищо.

- А какво желаете да кажете на българските почитатели на бокса, които не знаят нищо за вас?

- Искам да кажа единствено едно - когато видите по какъв начин се боксирам и какъв гений имам, се надявам да станете мои почитатели.

Източник: sportal.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР