Американецът Остин Дилън спечели 60-ото издание на най-популярното автомобилно състезание

...
Американецът Остин Дилън спечели 60-ото издание на най-популярното автомобилно състезание
Коментари Харесай

Остин Дилън спечели надпреварата Дейтона 500

Американецът Остин Дилън завоюва 60-ото издание на най-популярното автомобилно съревнование от сериите НАСКАР "Дейтона 500 ", като измина дистанцията от 500 благи за тъкмо 3 часа, 37 минути и 4 секунди.

Надпреварата бе изпълнена със серия от произшествия, а самият Дилън стигна до успеха в самия завършек на конкуренцията, като изпревари с едвам 0.260 секунди втория Ди Джей Уолъс и с 0.262 секунди третия Дени Хамлин.

Дилън започва от 14 позиция, само че с чудесно каране стигна до триумфа, като съумя да се защищити от две доста съществени произшествия, които белязаха конкуренцията.

Първата от тях се случи в 59-ата обиколка, когато цели девет състезатели завършиха присъединяване си, включително и седемкратният победител Джими Джонсън.
Вторият сериозен случай бе във 102-рата обиколка, когато още петима състезатели преустановиха присъединяване си.

Сред тях бе и Даника Патрик, за която това бе предпоследно присъединяване в НАСКАР конкуренциите и последно в Дейтона Бийч. 35-годишната икона на автомибилния спорт в Съединени американски щати възнамерява да започва в надпреварата "Индианаполис 500 " през май, след което стопира със спортната си активност.

Дилън посвети триумфа си в надпреварата на Дейл Ърнхард, който почина в автомобилна злополука на "Дайтона " преди тъкмо 17 години на 18 февруари 2001 година. И Дилън, и Ърнхард се състезават за тима на дядото на Дилън - Ричард Чайлдрес./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР