Американецът Ник Дънлап се превърна в първия аматьор, който печели

...
Американецът Ник Дънлап се превърна в първия аматьор, който печели
Коментари Харесай

Аматьор спечели елитен голф турнир, но няма да получи наградата от 1,5 млн. долара

Американецът Ник Дънлап се трансформира в първия дилетант, който печели шампионат от елитната верига PGA Tour от 1991 година насам, откакто победи в конкуренцията Американ Експрес в Ла Кинта, Калифорния. Последният дилетант с купа от PGA е Фил Микелсън, който след това стана експерт и се трансформира в един от най-успешните голфъри в историята.


20-годишният Дънлап е втора година студент в Университета на Алабама, само че сподели здрави нерви, с цел да надвие сънародника си Сам Бърнс и южноафриканеца Крисчън Безуиденхът в заключителните дупки. Заради разпоредбите за присъединяване на дилетанти Дънлап няма да получи нито цент от наградния фонд, а чекът за спечелилия на стойност 1,5 милиона $ ще отиде в ръцете на втория в класирането Безуиденхът. Дънлап обаче получава право да взе участие в PGA Tour веригата до края на 2026 година.

" Никога не съм изпитвал нищо сходно. Страхотно е да преживея това като дилетант. Ако ми бяхте споделили това в сряда, нямаше да ви допускам ", разяснява Дънлап след триумфа си. Той обаче призна, че към момента не е сигурен дали ще се занимава професионално с голф. Той има 30 дни, с цел да вземе това решение за 2025 година, а в случай че го отсрочи, ще би трябвало да изчака до 2026. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР