Американецът Франсис Тиафо вече промени живота на родителите си имигранти

...
Американецът Франсис Тиафо вече промени живота на родителите си имигранти
Коментари Харесай

Франсис Тиафо иска да вдъхнови повече чернокожи деца да се занимават с тенис

Американецът Франсис Тиафо към този момент промени живота на родителите си имигранти с помощта на тенис кариерата си и достигането до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия през 2019 година. Той обаче се надява, че може да въодушеви повече чернокожи деца да се занимават със спорта. 22-годишният Тиафо е роден от родители имигранти от Сиера Леоне, като татко му работи като пазач в тенис център в Мериленд, до момента в който майка му би трябвало да дава двойни смени като здравна сестра, с цел да помогне за оцеляването на фамилията.

Американецът доближи до рекордното 29-о място в международната класация на АТP, откакто игра на четвъртфиналите на шампионат от " Големия шлем " за първи път в Мелбърн предходната година и към този момент е спечелил съвсем 3.5 милиона $ от наградни фондове. Тиафо съобщи, че желае да бъде ентусиазъм за почитателите на тениса.

" Искам да бъда прочут като човек, който мисли за почитателите, човек, който желае в действителност да построи необикновено завещание. Моята цел е да оказа помощ на повече чернокожи деца да играят тенис и да бъда добър образец за подражателство ", сподели американецът в изявление за уеб страницата на АТP.

След като стигна до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия, Тиафо призна, че е заречен на родителите си 10 години по-рано, че ще промени живота им. Той добави, че въпреки да е трябвало да се откаже от доста неща, с цел да се концентрира върху тениса, когато е бил дете, той е обичал играта толкоз доста, че това не е изглеждало мъчно.

" Трябва да имаш цел. Трябва да можеш да жертваш избрани неща. Може да спорим за това дали е било нужно да се жертвам, само че съм бил просто дете. Аз разполагах с живота си, тъй че в действителност просто се любувах и това е всичко, което желаех да върша. Бях друг от доста други деца ", добави Тиафо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР