Американецът Дуайт Филипс е поредната голяма звезда на световната атлетика,

...
Американецът Дуайт Филипс е поредната голяма звезда на световната атлетика,
Коментари Харесай

Дуайт Филипс с ценно дарение за колекцията на IAAF

Американецът Дуайт Филипс е следващата огромна звезда на международната атлетика, която подари своя движимост за сбирката на IAAF, която беше открита в Доха предишния и ще остане разполагаем на локалните фенове на Царицата до края на Световното състезание по лека атлетика, което приключва на 6 октомври.

Олимпийският първенец от Атина 2004 и притежател на четири международни трофеи в скока на дължина подари шпайковете, с които завоюва бронзов орден на планетарния конгрес навън в Осака през 2007 година

Шпайковете алегорично бяха предадени в ръцете на най-хубавия млад катарски играч в скока на дължина - 18-годишният Рашийд Абдула Ал-Суваиди.

“Наистина съм горделив, че шпайковете ми от Осака в този момент ще са в сбирката на IAAF паралелно до движимостите на Джеси Оуенс, Карл Люис и Майк Пауъл. Надявам се, че те ще допринесат за атракцията за почитателите и ще оказват помощ на младите спортисти като Рашийд да имат високи цели в своите кариери”, сподели Филпс, който приключи атлетическата си кариера през 2013 година с персонален връх от 8.74 метра (2009 г.).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР