Американецът Джон Инсър навършва 35-годишна възраст в неделя. Исполинът от

...
Американецът Джон Инсър навършва 35-годишна възраст в неделя. Исполинът от
Коментари Харесай

Ретро: Да припомним най-дългият мач в историята на тениса!

Американецът Джон Инсър навършва 35-годишна възраст в неделя. Исполинът от Съединени американски щати е прочут в тениса, само че също по този начин и държи върха за най-дълго игран мач в историята – Уимбълдън 2010. Съперникът е французинът Никола Маю на „ свещената трева в Лондон”.

Инсър постави завършек на на-дълги мач до момента, когато взе пробив при сервис на Маю, с цел да вземе успеха със 70-68 в решаващия пети сет от мача им в първия кръг на шампионата от Големия шлем. След 11 часа и пет минути на Корт 18 и строшаване на редица върхове, 23-ият подложен Иснър откри решаващите ходове, с цел да разбие съпротивата на Маю, който тогава бе 138 в света.



Дуото излезе на корта ден преди този момент. Инсър пък наниза впечатляващите 112 аса в мача в една от най-забележителните срещи в историята на All England Club.

След приключването на мача и финалния сет, който продължи осем часа и 11 минути, от уредниците оповестиха, че двамата играчи ще бъдат наградени, с цел да се означи достижението им. И това стана, откакто от Уимбълдън взеха решение да повдигнат възпоменателна плоча, която увековечава събитието.

„ Маю е безспорен войник, въпреки че някой трябваше да загуби тази срещи. Да споделя този връх с него е безспорна чест. Може да се срещнем още веднъж някъде и тогава няма да е 70-68”, сподели тогава Иснър.

Мачът е най-дългият в историята на тениса, откакто задмина съществено предходния връх сред Фабрис Санторо и Арно Клеман на Ролан Гарос през 2004-а година (6 ч. 33 м.). Иснър пък е замесен и във втория най-дълъг мач в историята на спорта, откакто загуби полуфинала от Кевин Андерсън през 2018-а още веднъж на Уимбълдън.

"Anderson vs Isner, a Wimbledon classic - you better believe it "

A Centre Court epic ends with @KAndersonATP going through to the #Wimbledon final, beating John Isner 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24 pic.twitter.com/Fv4ww2cEzK
— Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2018
На Централния корт двамата играх шест часа и 36 минути, след което южноафриканецът продължи към финалната среща след 7-6(6), 6-7 (5), 6-7(9), 6-4, 26-24.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР