Американецът Джо Ковач стигна до втора световна титла в кариерата

...
Американецът Джо Ковач стигна до втора световна титла в кариерата
Коментари Харесай

Ковач спечели най-силното тласкане на гюле в историята

Американецът Джо Ковач стигна до втора международна купа в кариерата си, откакто завоюва финала в дисциплината на шампионата на планетата в Катар с третия най-хубав резултат в историята.

Гюлетласкачите направиха най-силното надпреварата в историята на дисциплината, като всички състезатели в топ минаха границата от 21 метра, а първите четирима усъвършенстваха върха на Световните шампионати от 22.36 метра. Новозеландецът Том Уолш, първенец от Лондон 2017, изглеждаше сигурен първенец, откакто още с първия си опит преодоля 22.90, което бе трето достижение в историята. В последните си опити обаче американците Джо Ковач и Райън Крузър демонстрираха най-хубавото от себе си, като Ковач задмина Уолш с един сантиметър за златото, а Крузър тласна тъкмо 22.90, само че с по-добър втори опит измести новозеландецът от сребърната позиция. Голямото отчаяние бе за бразилецът Дарлан Романи, който със страхотния резултат от 22.53 метра остана отвън медалите.

Изключително мощен резултат имаше и в бранша за троен скок, където шампионката от Лондон 2017 Юлимар Рохас завоюва с четвъртия най-хубав резултат в историята – 15.37 метра. Венецуелката не остави никакво подозрение в превъзходството си и за следващ път загатна, че може да усъвършенства международния връх в дисциплината на Инеса Кравец, който е 15.50. Сребърният орден остана за ямайката Шанийка Рикетс с 14.92, а 35-годишната Катерин Ибаргуен от Колумбия завоюва петия си орден от Световни шампионати, откакто преодоля 14.73 за бронза.

На пистата Сифан Хасан от Холандия реализира немислимия дубъл от трофеи на 10000 метра и 1500 метра, откакто безапелационно завоюва бягането на километър и половина с шест достижение в историята на дисциплината. За нея се подредиха Фейт Кипиегон от Кения и етиопката Гудаф Цегай. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР