Американецът Джаред Доналдсън ще е съперникът на Григор Димитров във

...
Американецът Джаред Доналдсън ще е съперникът на Григор Димитров във
Коментари Харесай

Млад американец застава на пътя на Григор Димитров в "Ролан Гарос"

Американецът Джаред Доналдсън ще е противникът на Григор Димитров във втория кръг на " Ролан Гарос ". 21-годишният тенисист от Род Айлънд, който заема 57-ото място в международната класация, преодоля първия кръг след трагичен поврат в пет сета против чилиеца Николас Хари.

Доналдсън завоюва с 6:3, 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 след 2 часа и 50 минути игра. Американецът записа първа победа в " Ролан Гарос " при второто си присъединяване в шампионата. Той дебютира в Париж преди година, когато отстъпи на старта против французина Пиер-Юг Ербер в три сета.

Доналдсън няма купа в кариерата си, а върховото му класиране в ранглистата е 48-ата позиция от март тази година. Американецът има 10 победи и 12 загуби от началото на сезона. До днешния мач той нямаше нито една победа на червени кортове през 2018 година и влезе в шампионата със серия от пет следващи загуби.

Предстоящият мач ще бъде първи сред Доналдсън и Димитров, който мина решително през първия кръг на шампионата. Българинът трябваше да играе с Виктор Троицки, само че сърбинът се отдръпна от шампионата в последния миг.

Димитров се изправи против " щастливия губещ " от квалификациите Мохамед Сафват, за който това беше дебют в съществена скица на шампионат от Големия шлем. Шампионът от финалите на АТП се наложи с 6:1, 6:4, 7:6 (1) след два часа игра.

Ако победи Доналдсън, Димитров ще изравни най-хубавото си класиране в " Ролан Гарос ". Досега той в никакъв случай не е прекосявал третия кръг в Париж.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (341)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР