Американец с отхапана от алигатор ръка оцеля, след като три

...
Американец с отхапана от алигатор ръка оцеля, след като три
Коментари Харесай

Американец оцеля 3 дни в блато с отхапана от алигатор ръка

Американец с отхапана от алигатор ръка оцеля, откакто три дни се кри от влечугото в тресавище до град Миака в щата Флорида, заяви английският вестник „ Сън ”.

43-годишният Ерик Мурда е бил на отмора в риболовен лагер на езерото Манати. Мъжът отишъл да плува в нетрезво положение: полицията разкрила марихуана и бутилка уиски в микробуса му.

Мурда забелязал алигатор, плуващ наоколо. Преди да успее да реагира, челюстите на влечугото се затвориха върху ръката му. Алигаторът отхапа крайника на американеца до лакътя и три пъти се опита да го завлече под водата. Въпреки това, откакто изгубил ръката си, Мурда съумял да хване влечугото с останалата си ръка и да го избута встрани. След това хищникът отплува..

Жертвата опитал да се върне на мястото, където влезе във водата, само че скоро разбра, че се е изгубил в голямо езеро. „ Всичко се случи за част от секундата. Беше като гръмотевица. Мислех, че съм мъртъв. Спомням си, че си помислих: " Това не може да е правилно. Вече нямам ръка. Вече нямам ръка! Сигурно дремя ", сподели той.

Няколко часа по-късно Мурда съумял да стигне до блатистия бряг, обраснал с гъста трева. Трябвало да пренощува в него. На сутринта американецът се качил на дърво и няколко часа се опитвал да притегли вниманието на летящите над него самолети.

След това траял да си проправя път по брега с вярата да откри мястото, откъдето е пристигнал. До този миг мястото, където е отхапана ръката му, спряло да кърви, само че към него почнали да се събират мухи.

Понякога индивидът виждал главата на алигатора да се издига над водната повърхнина. „ Чувствах, че той ме чака “, спомня си Мурда. Втората нощ мъжът прекарал върху дребна бетонна плоча на брега на водата. На идващия ден той още веднъж се опитал да излезе от блатото, само че открил, че се движи в кръг. На четвъртия ден схванал, че е минал единствено 100 метра.

Накрая намерил празна бутилка от бира, което била знак за наличие наоколо на хора. Скоро той видял микробуса си и мъж, паркирал колата си наоколо. Спасителите пристигнали на мястото след половин час. Мурда прекарал три седмици в локална болница. Останалата част от ръката му а ампутирана, с цел да се избегне зараза.

Сега Мурда възнамерява да стане мотивационен преподавател. „ Страхът е хубаво нещо “, споделя той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР