Американец пил хранителна добавка със зелен чай и му се

...
Американец пил хранителна добавка със зелен чай и му се
Коментари Харесай

Американец пил хранителна добавка със зелен чай и му се случи нещо ужасно

Американец пил хранителна добавка със зелен чай и му се случи нещо извънредно
Жител на американския град Далас, Тексас, Джим Маккантс пи добавки с дестилат от зелен чай и загуби черния си дроб. Неговата история, споделя осведомителния портал BBC News, представена от Zdrave.to.

На 50-годишна възраст американецът съществено взема решение да обърне внимание на здравето си: той яде единствено здравословна храна, постоянно спортува и пие най-много шест кутии бира годишно. Баща му умрял на 59 години след сърдечен удар, а Маккантс доста се страхувал да не го сполети същото. Наред с другите неща, той всеки ден в продължение на два или три месеца взимал сякаш безопасен биоадитивен дестилат от зелен чай в капсули. Рекламата посочвала, че ще усъвършенства действието на сърцето, ще предотврати опцията за развиване на рак и ще му помогне да отслабне.

Ненадейно обаче Джим се почувствал зле, обадил се на кола за спешна помощ и бил откаран в болница с съмнение за цироза на черния дроб. Лекарите изключват алкохола, тютюнопушенето и нежеланите лекарствени реакции, защото Маккантс нямал неприятни привички и не приемал медикаменти. Лекарите заключили, че повода за чернодробните му проблеми се криели в хранителната добавка.

След няколко дни в болничното заведение лекарите декларирали, че незабавно се нуждае от чернодробна трансплантация. " Казаха ми, че даже нямам седмица ", признава той. Слава богу, Джим имал шанс - той откри подобаващ донор на идващия ден.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР