Американец, който изразил симпатии към халифата на Ислямска държава и

...
Американец, който изразил симпатии към халифата на Ислямска държава и
Коментари Харесай

Американец, който планирал да убие Барак Обама, в заятвора за 3 години

Американец, който изразил благосклонности към " халифата " на " Ислямска страна " и възнамерявал да убие Барак Обама, когато той бе президент на Съединени американски щати, бе наказан на 37 месеца затвор от федерален съд в Бостън, съобщи Франс прес, представени от ДАРИК.
 
През 2015 година Алекс Ернандес, в този момент на 32 години, привлякъл вниманието, като обсъждал желанието си да убие президента на Съединени американски щати. Тогава той бил в затвор в щата Масачузетс.
 
Властите внедрили сътрудник, който се показал като човек, кадърен да обезпечи подправени документи за идентичност на Ернандес, тъй като той желал да напусне страната след осъществяване на убийството. На срещи с сътрудника през декември 2015 и февруари 2016 година Ернандес декларирал, че желае да нападне Белия дом. Приелият исляма пандизчия упреквал държавното управление, че показва за злодеи неговите " братя ", които по думите му " се борят за основаване на структурите и законите на халифата в Близкия изток ", заяви федералната прокуратура.
 
" Ако нападнете главата, останалото ще се срине ", споделил той.

Той прецизирал, че желае да върви на уроци по пукотевица, с цел да може да стреля " като снайперист " и да изучи боравенето с експлозиви, с цел да заложи бомби покрай публични здания и " да провокира безпорядък " до момента в който извършва проекта си.
 
Ернандес ще излежава 37-месечната присъда дружно с предходна присъда от 5 до 8 години затвор за нелегално владеене на оръжия и владеене на опиати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР