Американец е осъден на 10 години затвор в Иран, съобщи

...
Американец е осъден на 10 години затвор в Иран, съобщи
Коментари Харесай

Ветеран от американските ВВС бе осъден на 10 години затвор в Иран

Американец е наказан на 10 години затвор в Иран, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на неговия юрист.

Майкъл Уайт, деец от военноморските сили на Съединени американски щати, е първият жител на страната, за който е известно, че е бил арестуван в Иран след встъпването в служба на президента Доналд Тръмп през януари 2017 година

Марк Заид, юристът на Уайт, заяви през днешния ден, че клиентът му е бил наказан на 10 години затвор по обвинявания в оскърбяване на иранския висш водач аятолах Али Хаменей и в издание на персонална информация. Заид е научил за присъдата от Държавния департамент на Съединени американски щати, който на собствен ред е бил известен от швейцарското държавно управление, което съставлява американските ползи в Иран. В.

"Ню Йорк таймс " първи заяви за присъдата. Иранските държавни медии досега не са излезли с информации по въпроса. Майкъл Уайт, който е от Импириъл бийч, щата Калифорния, отишъл в Иран, с цел да се види с жена, с която се срещнал в интернет. Той си бил купил билет за противоположен полет на 27 юли предходната година, само че по този начин и не се прибрал у дома.

Тръмп ускори натиска върху Иран, в това число като изтегли Съединените щати от интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия, напомня АП. Агенцията отбелязва, че Иран е задържал западняци или хора с двойно поданство, с цел да ги употребява като "разменна монета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР