Америка страна на психопати ли е? Да, така е и

...
Америка страна на психопати ли е? Да, така е и
Коментари Харесай

В САЩ почти няма хора със стабилна психика. Страната на психопатите

Америка страна на психопати ли е? Да, по този начин е и The New York Times удостоверява, че в Америка има повече от 15 милиона души, които са обхванати от тежки психологични разстройства. А съгласно Американската здравна асоциация ( American Medical Association - AMA ), към една четвърт от популацията на Съединени американски щати попада под определението " умопобъркан " (човек, измъчен от психологични разстройства).

И никой, съгласно New York Times, не се бори съществено с този ужасяващ проблем за обществото в Америка. „ В цялата страна “, написа вестникът, „ стотици хиляди американци със съществени психологични болести като шизофрения и биполярно разстройство са обречени на живот на дълбока неустойчивост... Те са жертви на системата за психологично здраве... и общество, което се отнася с равнодушие към тяхното състояние ”.

Как е допустимо? Много просто: доста американци са небогати, неспособни да заплащат за личните си медицински грижи. „ Малко американци получават съответна грижа за психологичното здраве или психическа поддръжка в днешно време или тъй като здравната им застраховка не го покрива, или тъй като по начало нямат застраховка, или тъй като описите с чакащи са прекомерно дълги.

И даже на фона на такава повсеместна непълнота прави усещане пренебрежителното отношение на обществото към най-тежко психологично болните. От 14 милиона души, които страдат от най-тежките психологични разстройства, към една трета не получават никакво лекуване... Най-очевидната причина са парите.

По-голямата част от американците с психологични болести се обслужват от публични психиатрични клиники. Тези пациенти нормално са с ниски приходи и разчитат на Medicaid, чиито равнища на възобновяване са толкоз ужасяващи, че клиниките губят пари от съвсем всяка услуга, предоставена от лекарите.

„ Те получават от 60 до 70 цента от всеки $ “, споделя Чък Инголия, президент на Националния съвет по психологично здраве, организация с нестопанска цел, която съставлява хиляди локални центрове за психологично здраве в Съединени американски щати.

„ Количеството на ваканциите на личния състав в държавните психиатрични клиники може да доближи до 30 %, а описите с чакащи могат да се проточат с месеци, даже за хора в рецесия. “ Затворите се трансформират в леговище за психопати в Съединените щати. Повече от 40 % от лишените от независимост в страната са диагностицирани с психологични разстройства.

„ Американците “, отбелязва NYT, „ от дълго време са се примирили с това трагично положение, тъй като, за жалост, няма други благоприятни условия. Тяхната незаинтересованост е лесна за схващане. Когато става въпрос за грижа за психологично болните, дъгата на американската история съвсем постоянно клони към неуспех. "

Президентът на Американската психиатрична асоциация Стивън Шарфщайн си спомня Бостънската държавна болница в Матапан, скърцаща постройка от предходния век, където той и сътрудниците му психиатри са били принудени да изпращат най-непокорните си пациенти. „ Това беше извънредно място “, споделя доктор Шарфщайн. „ Светлините не постоянно работеха, пациентите обикаляха като зомбита. Никой от тях не се е подобрил. “

Огромен брой психологично заболели хора, които не са в лечебните заведения, бродят по улиците и този медицински проблем се трансформира в породист проблем. С оповестяването на „ пандемията “ вълна от принуждение против американци от азиатски генезис заля САЩ; жертвите са били заплювани, удряни, избутвани от платформите на метрото, смъртоносно намушквани, прострелвани.

През март 2021 година в Ню Йорк бяха осъществени поредност от насилствени офанзиви против американци от азиатски генезис, в това число фрапантен случай покрай Таймс Скуеър на филипинска жена, която беше удряна по главата измежду бял ден. Полицията и следователите настояват, че от седемте души, задържани при случая, всичките демонстрират признаци на прочувствен стрес.

Докато броят на закононарушенията от ненавист, ориентирани към азиатци в Ню Йорк, понижа през първата половина на тази година, припокриването сред стимулираните от пристрастия офанзиви и психологичните болести остава. През май полицията на Ню Йорк разгласи, че от 100-те души, задържани в града за закононарушения от ненавист през първите четири месеца на 2022 година, съвсем половината преди този момент са били считани за прочувствено нестабилни от полицията.

Всъщност обстановката в Съединени американски щати е даже по-лоша, в сравнение с разказва NYT. Миналата година Министерството на здравеопазването и човешките услуги (HHS) разгласява лист с най-често срещаните форми на психологични болести в американското общество, подкрепяйки новото изследване с получените нови обстоятелства и числа. В Съединени американски щати съвсем няма хора със постоянна душeвност. Близо 50 милиона американци на възраст 18 и повече години страдат от някаква форма на тревожни разстройства (Anxiety Disorders). Те се характеризират с нараснали страхове, тревожни опасения, натрапчиви придвижвания.

Един от главните проблеми, съгласно HHS, са разстройствата на настроението, провокирани от разнообразни субстанции. Хората с тази диагноза постоянно не осъзнават, че положението им се дължи на постоянната приложимост на алкохол, опиоиди, стимуланти, марихуана или други субстанции, които лекарите и аптеките им натрапват. Психотичните разстройства ( Psychotic Disorders ) е една от главните заболявания на американското общество, която съгласно специалистите ще засегне повече от 30 милиона души през 2025 година

Изобилието от психологично заболели хора в Съединените щати не може да не се отрази на качеството на ръководството. The Times да вземем за пример писа за безпокойството на психиатрите от хазяите на Белия дом. Близо половината от президентите на Съединени американски щати са страдали от психологични болести, твърди вестникът.

„ Теодор Рузвелт “, отбелязва „ Таймс “, „ страда от биполярно разстройство на личността. Линдън Джонсън сподели „ величествен егоизъм “. Има догатки, че Роналд Рейгън е показвал ранни признаци на заболяването на Алцхаймер. Сътрудниците на Бил Клинтън показаха угриженост по отношение на неговата еротомания. Ричард Никсън нормално е представян като параноик, да не приказваме за неговия алкохолизъм.

Е, що се отнася до президента на Съединени американски щати Джо Байдън, всички от дълго време приказват за проблемите му с психологичното здраве.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР