Америка се завръща“. С такава констатация започне интервюто си дългогодишният

...
Америка се завръща“. С такава констатация започне интервюто си дългогодишният
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: САЩ ни поставя проблемите на масата

„ Америка се завръща “. С такава констатация стартира изявлението си дългогодишният дипломат на България в Съединени американски щати, през днешния ден част от Атлантическия клуб в България Елена Поптодорова в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка 4 юли - Денят на Независимостта на Америка. 

Поптодорова изясни, че това най-логичната реакция на изборния резултат, тъй като при Тръмп имало стесняване на Съединени американски щати от всичко. България щяла да бъде от пострадалите страни, в случай че този метод на разграничаване, стесняване и  тотално отдръпване бе траял. Трябва да бъдем задоволени от новия лозунг на Америка: „ Америка за завръща “, посочи тя. 
 Елена Поптодорова: Съединени американски щати ни споделят, че още веднъж не сме си свършили работата Елена Поптодорова: Съединени американски щати ни споделят, че още веднъж не сме си свършили работата
Информация за корупцията в България е известна от години във Вашингтон и Брюксел, съобщи пред бТВ някогашният ни дипломат във Вашингтон Елен...

По думите ѝ България трябвало да си кажа сама какво да прави след глобите по закона „ Магнитски “. Винаги е имало блян в света, разнообразни райони и ползи да се поддържат трайно, предвидимо и дълготрайно съдействие със Съединени американски щати, уточни Поптодорова.

Според Поптодорова работата на посланика на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа е да привиква политици на диалози. Съединени американски щати слагат на масата по открит метод проблеми, които България среща през последните 30 години и не съумява да ги сложи на масата и да ги реши, добави тя.

Поптодорова добави, че всеки дипломат си прави работата и Херо Мустафа била щастлива, че има по-широк достъп до президента Румен Радев. Въпросът е, че това е методът, по който се поддържат връзки и се разискват въпроси. Колкото повече стават такива срещи толкоз по-добре, сподели тя. 

Според нея служебното държавно управление е законно, законно и за какво би трябвало да се въздържа посланикът от срещи? Има някакво нездраво и нервно възприятие във връзка с Америка и това единствено изяснява остатъчни инерции от времената от 90-те години, уточни някогашният дипломат на България в Съединени американски щати.

Поптодорова счита. че България е просто една от всички останали европейски страни, които показват остра угриженост от държанието на Русия. Има доста неинформираност и ленивост, като би трябвало да се прочете повече за днешните и предходните връзки сред България и Съюз на съветските социалистически републики. Няма драма от това да се регистрира ясно къде стоят сега връзките и те би трябвало да бъдат предмет на диалози и взаимни отстъпки, разяснява още Поптодорова.
 Елена Поптодорова за оповестението на глобите от Съединени американски щати: Америка ни е съдружник! Елена Поптодорова за оповестението на глобите от Съединени американски щати: Америка ни е съдружник!
" Съединени американски щати избраха верен миг за обществена проява по една мъчителна тематика, която не е слизала от дневния ред на двустранните отношен...

„ България би трябвало да избере – в случай че желае да е отвън развиването на континента на Европа може да избере тотална позиция на изолацията и да откаже да бъде част от един общ развой, който се свежда само до консолидиране на Европейския континент и свеждането му до едно по-добро развиване “, отсече тя. 

За нея най-верният индикатор е къде хората търсят своята реализация – хората я търсят на Запад, а не на Изток. Това не е ли най-ясният симптом къде е положителното развиване, запита Поптодорова.

Тя добави, че на 11 юли ще се разбере кой желае да продължи европейското евроатлантическо развиване на страната или да се постави линия, с която България да се причисли в съюз с Беларус.

По отношение на самодейността „ Три морета “, Елена Поптодорова означи, че Триморието е идната фаза за развиването на страната, тъй като това е удачна платформа за развиване на съдействието сред 12 страни. Слава Богу, че България е хазаин, с цел да може да стартира значителен диалог, удовлетворена е Поптодорова. Бъдещето са тъкмо този вид планове, които стартират да градят общи инфраструктурни планове, само че стъпили въз основата на доверие и където има поддръжката на Европейския съюз, на Германия и на Съединени американски щати, изясни тя.

Съществува толкоз зловредна интерпретация на самодейността, само че тя обгръща сферите на превоз, енергетика и цифрова съгласуваност, разясни тя.
 Елена Поптодорова: Свидетели сме на вътрешно разчленяване на Репубриканската партия Елена Поптодорова: Свидетели сме на вътрешно разчленяване на Репубриканската партия
В момента към този момент има значение какво се случва в Републиканската партия, сподели пред бТВ някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова. Доналд...

„ Ако България не желае да бъде част от Европейския континент, апелирам – ето Беларус, ето Лукашенко, да ни запише и нас там “, приключи Поптодорова.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР