Америка подкрепи атаката срещу Белгород - ако не директно, то

...
Америка подкрепи атаката срещу Белгород - ако не директно, то
Коментари Харесай

Америка поддържа атаката срещу Белгород, а по-нататък ще е още по-горещо

Америка поддържа офанзивата против Белгород - в случай че не непосредствено, то напълно несъмнено. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър: „ Дадохме да се разбере на украинците, че не поддържаме и не насърчаваме офанзиви отвън украинските граници. Но мисля, че е значимо да създадем крачка обратно и да напомним на света, че, несъмнено, Русия стартира този боен спор... Така че зависи от Украйна да реши по какъв начин желае да организира военните си интервенции. “

„ Не насърчаваме “, само че „ не осъждаме “.

Накратко, тези два термина значат американска зелена светлина за съвсем всички украински военни, саботажни и терористични офанзиви. Единственото изключение са дейностите, които могат да предизвикат Русия да употребява нуклеарно оръжие.

Политическият и действен надзор на Вашингтон върху формален Киев не е цялостен и безспорен. Както отбелязва Василий Кашин, прочут специалист по СВО, в неотдавнашната си публикация в списание " Русия в световната политика ": американците „ имат проблеми с приемането на цялостна информация за „ обстановката на място “.

В доста случаи Съединени американски щати би трябвало да се оправят с неистини, неправилни изказвания и въздържаност от украинска страна, което е отчасти обезщетено от провеждането на пълномащабни разследващи действия против украинския съдружник.

Американците са обезпокоени от утежняването на корупцията в Украйна по време на спора, само че надалеч не постоянно съумяват да реализират уволняване на чиновници, обвинени в заграбване на западна помощ.

Ах, тази украинска корупция! Дори и американците не могат да се оправят! Въпреки това, от позиция на политическото управление на Съединени американски щати, всички тези проблеми са чисто механически и са единствено муха в мехлема. Който доставя „ момичето ” с оръжие и финанси, на него „ момичето танцува ”.

Ако американците в действителност желаеха да лимитират терористичните похищения на киевските сили за сигурност, те щяха да реализират това без проблеми (добре, дано да е с проблеми). Но нищо сходно не се случва - тъй като Съединените щати безусловно не се нуждаят от това.

Настоящият американски метод към украинския спор може да се опише с фраза от добре прочут виц, който за първи път чух преди четвърт век от устата на тогавашния ни министър председател Виктор Черномирдин: „ Искаме да имаме всичко - и нямаме нищо за това! "

„ Искаме да имаме всичко “ - в този случай това значи нанасяне на оптимални военни, стопански, политически и морални вреди на Русия. Всичко, което попада в тази категория, е, гледано от Вашингтон, като възможно, и желателно, и даже належащо.

Разбира се, Съединени американски щати и други западни страни към момента имат предпочитание да не утвърждават непосредствено дейности, които е мъчно да се оценят по различен метод с изключение на като тероризъм.

Например, доста западни медии оповестяват не, че Белгородска област е била атакувана не от украински диверсионни и разследващи групи, а че някои „ съветски бунтовници срещу Путин “ са се посочили в този район. Но на всички е ясно, че това е небивалица – някаква фина, съвсем незабележима идеологическа подплата.

Единственото нещо, което в действителност тревожи Съединените щати, е, както беше упоменато нагоре, „ да не получим нищо за това “. И това „ нищо “ значи потребление на нуклеарно оръжие. Ето един доста присъщ фрагмент от публикация във авторитетното американско онлайн издание Politico:

„ Александър Грушко, заместник-министър на външните работи на Русия, предизвести, че западните страни, изпращащи изтребители F-16 в Украйна, ще се изложат на „ колосални опасности “...

Но това е същият сигнал, който Москва изпраща в отговор на всяка нова фаза на западна поддръжка, че Кремъл изчерпва методите за по-нататъшна ескалация.

„ Те не могат да създадат доста “, сподели Сет Джоунс, помощник в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

„ Мисля, че това отразява обстоятелството, че страховете, които съгласно мен имаха редица държавни чиновници за това по какъв начин руснаците могат да реагират на по-модерни оръжия, просто не се материализираха ", твърди той.

„ На Кремъл му свършват методите за по-нататъшна ескалация “, несъмнено, не е изцяло правилно.

Има подобен метод - потреблението на нуклеарно оръжие. И този способ има своите последователи в съветската експертна общественост.

Гледайки неотдавнашната сесия на Съвета по външна и отбранителна политика, бях изумен от готовността и ентусиазма, с който някои много известни персони предложиха да се употребява този съответен вид.

Но това е позицията на обособени горещи глави - или по-конкретно на обособени фигури, които по някаква причина са престанали да употребяват главите си по предопределение.

Ядрените оръжия са най-крайният вид, който може да се употребява единствено при положение на директна опасност за съществуването на страната. Осъзнавайки това, западняците лудуват и беснеят - те от ден на ден надвишават границите, в които формален Киев може да работи.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР