Америка отдава почит на покойния сенатор Джон МаккейнАмериканският флаг на

...
Америка отдава почит на покойния сенатор Джон МаккейнАмериканският флаг на
Коментари Харесай

Америка отдава почит на покойния сенатор Джон Маккейн

Америка отдава респект на починалия сенатор Джон Маккейн
Американският байрак на Съединени американски щати бе спуснат на половина над Белия дом и Капитолия в памет на Джон Маккейн – героят от Виетнамската война и повторен претендент за президент, прочут с именития си характер, само че чийто персонален кураж и храброст да се отнася даже към съперниците си с почит му завоюваха възхищението на нацията, написа Агенция Франс Прес. Ю

Маккейн умря в събота, четири дни преди 82-я си рожден ден, откакто загуби траялата близо година борба с нападателна форма на рак на мозъка. Той оставя брачната половинка си Синди и седем деца – три от които от предходния си брак.

Тленните му остатъци ще бъдат изложени за поклонение в Капитолия – чест непокътната за малко на брой изтъкнати американци, в това число Джон Ф. Кенеди, Роналд Рейгън и активистката за цивилен права Роза Паркс. Поклонение ще има и в столицата на Аризона – щатът, който съставлява като сенатор в продължение на 35 години.

Траурната работа ще бъде отслужена в Националната катедрала – голямо готическо здание, от което се разкрива неповторима панорама към Вашингтон, преди Маккейн да бъде положен в гробището на Военната академия в Анаполис, щата Мериленд, каквото е било последното му предпочитание.

Бившите президенти – републиканецът Джордж Буш младши и демократът Барак Обама – негови съперници на изборите през 2000 и 2008 година, ще бъдат измежду ораторите на погребението. Според американски медии починалият сенатор категорично е настоял на погребението му да не бъде поканен актуалният президент Доналд Тръмп. Вместо това на церемонията се чака да участва вицепрезидентът Майк Пенс. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР