Америка няма да търпи повече некоректни търговски практики и ще

...
Америка няма да търпи повече некоректни търговски практики и ще
Коментари Харесай

Тръмп: Америка няма повече да търпи некоректни търговски практики

Америка няма да търпи повече неточни търговски практики и ще упорства за почтена и обективна търговия, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от международните организации.

Тръмп приказва на годишната среща на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) във виетнамския крайбрежен курорт Дананг.

Американският президент съобщи, че няма да разреши " Съединени американски щати да бъдат употребявани повече " и даде обещание да слага Америка постоянно преди всичко.

От през днешния ден нататък ще се конкурираме на почтена и равноправна основа, съобщи Тръмп, представен от Асошиейтед прес.

Държавният глава означи, че Съединени американски щати са подготвени да подписват двустранни съглашения с всяка страна в Индийско-тихоокеанския район, само че единствено въз основата на взаимно почитание и взаимна изгода.

Макар че приказва пред представители на страните от АТИС, той няколко пъти изрече Индийско-тихоокеански район и акцентира значимостта на Индия в речта си, отбелязва Ройтерс.

Тръмп съобщи още, че Китай неотложно би трябвало да реши въпроса с неточните си търговски практики, които провокират " шокиращо " висок търговски недостиг, както и да в профил пречките при достъпа до китайския пазар и кражбата на интелектуална благосъстоятелност.

Аз не обвинявам обаче Китай. В последна сметка кой може да упрекна дадена страна за това, че съумява да се възползва въпреки това в интерес на жителите си?, сподели Тръмп.

Отдавам дължимото на Китай, добави той.

Тръмп уточни още, че целият свят е подсилен от икономическото възобновление на Китай и че " нов оптимизъм " е превзел Съединени американски щати, откогато той е определен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР