American Express Co. отчете първата си загуба за тримесечие от

...
American Express Co. отчете първата си загуба за тримесечие от
Коментари Харесай

American Express записа първа загуба от четвърт век насам

American Express Co. регистрира първата си загуба за тримесечие от над четвърт век и съобщи, че ще спре краткотрайно програмата си за назад изкупуване на акции през първата половина на годината, с цел да възвърне финансовата си наличност, която понесе удар след данъчната промяна на президента Тръмп. Дивидентите за тримесечието ще останат на сегашните равнища, уточни още компанията, представена от The Wall Street Journal.

През четвъртото тримесечие на 2017 година American Express Co. трябваше да отдели към 2,6 милиарда $ поради измененията в данъчното законодателство.

Регулаторите и вложителите наблюдават деликатно съотношението на свободните средства като знак за цялостното положение и резистентност на фирмите.

Като цяло, American Express записва загуба за четвъртото тримесечие от 1,22 милиарда $, или 1,41 $ за дял - съпоставено с облага от 800 милиона $, или 88 цента за дял, година по-рано. Ако се извадят средствата поради данъчната промяна, облагата е от 1,58 $ за дял. Това е първата загуба за тримесечие на компанията от 1992 година

Приходите на компанията са се повишили до 8,84 милиарда $, главно поради растеж на разноските и заемите на картодържателите. Провизиите за заеми са били общо 833 милиона $, растеж от 33% по отношение на година по-рано, отчасти поради покачване на заемите, които компанията отписва като загуба.

Разходите са намаляли с 1 %, по отношение на година по-рано, основно поради 28% спад на харчовете за реклама.През 2018 година American Express чака сред 6,90 и 7,30 $ облага на акция. Дяловете на компанията, които се търгуваха на рекордни равнища от 102,39 $ тази седмица, изгубиха 1,9 % от цената си до 97,93 $ в късната търговия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР