American Airlines прави драстично намаление на прогнозата за печалба, тъй като цените на горивата скочат

...
American Airlines каза, че нарастващите разходи, включително горивото, ще намалят
Коментари Харесай

American Airlines каза, че нарастващите разходи, включително горивото, ще намалят предстоящите печалби.

Базираният във Форт Уърт превозвач заяви в регулаторна документация, че неговата коригирана печалба на акция сега ще бъде между 20 цента до 30 цента през третото тримесечие, което е драстично по-малко от 95 цента на акция, които авиокомпанията прогнозира преди.

American каза, че цените на горивата са се „увеличили значително“ от юли, когато издаде първоначалните си насоки за третото тримесечие. Авиокомпанията плаща около $3 на галон за реактивно гориво. Цените на петрола скочиха с 9,1% миналия месец, според доклада за индекса на потребителските цени на Министерството на труда, който излезе в сряда.

Друга причина за по-малката печалба е новият пилотен договор. По-рано това лято авиокомпанията сключи нова сделка със своите пилоти с около 9 милиарда долара допълнителни компенсации и предимства.

Също в сряда дискаунт превозвачът Spirit намали приходите за третото тримесечие с 5% спрямо предишната си прогноза. Той обвини нарастващите цени на горивата и „засилената промоционална активност със стръмни отстъпки за резервирани пътувания“ за седмиците, водещи до уикенда на Деня на благодарността, за коригираните насоки.

Акциите на American (AAL) и Spirit (SAVE) паднаха с около 3% по време на предпазарната търговия.

Глобалните авиокомпании трябва да реализират близо 10 милиарда долара печалба тази година, тъй като бизнесът се възстановява от пандемията, според скорошна прогноза на Международната асоциация за въздушен транспорт. Организацията заяви през юни, че е увеличила повече от два пъти прогнозата си за печалба за 2023 г. за глобалната авиокомпания въпреки задаващия се икономически спад.

Очаква се авиокомпаниите да реализират 9,8 милиарда долара чиста печалба през 2023 г. спрямо прогнозата от декември за 4,7 милиарда долара.

Изпълнителният директор на United Airlines Скот Кърби каза по-рано пред CNN, че очаква превозвачът да се върне към нивата на рентабилност от 2019 г. тази година. Авиокомпанията обаче държеше много повече пари в баланса си, за да устои на потенциален икономически спад в близко бъдеще.

„Драстично подобрихме нашите относителни и абсолютни маржове на печалба и започваме да изплащаме дълга и това ни дава огнева мощ наистина да преминем през краткосрочна рецесия“, каза Кърби.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР