Амеракинката Микаела Шифрин записа втора победа в Банско в рамките

...
Амеракинката Микаела Шифрин записа втора победа в Банско в рамките
Коментари Харесай

Шифрин отвя конкуренцията за втори път в Банско

Амеракинката Микаела Шифрин записа втора победа в Банско в границите на три дни. 24-годишната специалистка в техничните дисциплини затвърди отличната си форма и в скоростните надпревари. Шифрин завоюва Супергигантския слалом в зимния ни център с време 1:10.88 минута. В петък тя завоюва и първото от двете спускания, които се организираха в Банско, а в събота остана четвърта във второто втурване.

Втора през днешния ден остана италианката Марта Басино, която се показа отлични и в трите старта в Банско. Тя даде време с 29 стотни от секундата по-слабо от това на Шифрин. Басино бе втора и в спускането през вчерашния ден, а в първото втурване в петък приключи пета.

За място на подиума в днешното съревнование се пребори и швейцарката Лара Гут-Бехрами. Тя финишира трета, на 70 стотни от победителката.
Нямаше шанс през днешния ден записалата отлични класирания в първите два дни в Банско Федерика Бриньоне. Италианката, която приключи надлежно втора и трета в спусканията в петък и събота, през днешния ден започва с №19 и заплаши съществено лидерската позиция на Шифрин. Борещата се с всички сили за успеха Бриньоне обаче позволи неточност към края, падан и не съумя да приключи. Италианките като цяло нямаха ден през днешния ден, като се изключи Басино, защото Франческа Марсаля и Никол Делгадо също не финишираха, а победителката от събота Елена Куртони в този момент остана седма.

Шифрин реализира през днешния ден победа №66 за Световната купа в кариерата си.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДНЕС ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР