AMD пусна най-новия пакет графични драйвери Radeon Software Adrenalin 23.7.2

...
AMD пусна най-новия пакет графични драйвери Radeon Software Adrenalin 23.7.2
Коментари Харесай

AMD пусна първия драйвер Radeon Adrenalin с поддръжка на вградената мобилна графика Ryzen 7000

AMD пусна най-новия пакет графични драйвери Radeon Software Adrenalin 23.7.2 WHQL. Той прибавя поддръжка на вградена графика и мобилните процесори AMD Ryzen 7040 (Phoenix). Според портала VideoCardz, преди този момент драйверът за вградената графика Radeon 700M на мобилните процесори Ryzen 7000 не беше обществен и се разпространяваше единствено посредством OEM-производителите на ноутбуци и портативни игрови плъгини.

Списъкът с поправени проблеми наподобява по този начин:

при игра на Call of Duty: Modern Warfare II с задействана функционалност Radeon Anti-Lag може да се следи забавяне; премахнато е периодическото деформиране на изображението при някои персонажи в играта Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+ на графичните карти Radeon RX 6900 XT; коригиран е казусът с увеличеното ползване на видеопамет при потребление на избрани настройки Record и Stream, като да вземем за пример Instant Replay; елиминиран е казусът със загуба на видеосигнала при графичните карти Radeon RX 7900 XTX след превключване на прозорците на избрани монитори с задействан Adaptive-Sync. премахнат е казусът със инцидентно несинхронизиране на звука и картината при потребление на функционалността за запис AVC и HEVC, включена в състава на MD Software: Adrenalin Edition.

Списък с известните проблеми:

пунктът “кадри в секунда “ в овърлей метриките за продуктивност може да не се изобразява в избрани игри. повишена консумация на сила на графичните карти Radeon RX 7000 в неактивен режим при потребление на голям брой монитори с поддръжка на разнообразни резолюции; може да възникне от време на време графично деформиране в играта Rocket League при деактивирана функционалността Bloom на графичните карти Radeon RX 6900 XT периодично провисване на приложенията може да се следи при играта RuneScape на видеокартите Radeon RX 5700 XT. може да зародят сривове или тайм-аут на драйвера при игра на Ratchet & Clank: Rift Apart с включена функционалност за трасировка на лъчите и динамична смяна на разграничителна дарба в графичните карти Radeon RX 7900 XTX. понякога аудио и видео не са синхронизирани при запис с потребление на AMD Software: Adrenalin Edition с AV1 кодека.

Компанията също по този начин отбелязва, че функционалността за фабрично нулиране на драйвера е деактивирана като защитна мярка в новата версия на драйвера, с цел да се избегнат евентуални проблеми при инсталирането. Като краткотрайна мярка за цялостното унищожаване на драйвера, производителят предлага потреблението на фирмената помощна стратегия за разчистване. След като премахнете остарелия драйвер, би трябвало да рестартирате компютъра и по-късно да продължите с инсталирането на новия драйвер. AMD също споделя, че работи с разработчиците на Ratchet & Clank: Rift Apart за справяне с проблемите, свързани със стабилността на играта с трасиране на лъчите.

Можете да изтеглите драйвера Radeon Software Adrenalin 23.7.2 WHQL от формалния уебсайт на AMD или посредством приложението за ръководство на графиките Radeon.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР