AMD пусна бомбата на CES като разкри, че планира втора

...
AMD пусна бомбата на CES като разкри, че планира втора
Коментари Харесай

CES 2018: AMD разкри планове за Ryzen 2 и Threadripper 2



AMD пусна бомбата на CES като разкри, че възнамерява втора генерация на многоглавия дракон Threadripper , Zen 2 , Zen 3 , а също по този начин и 7-нанометрови GPU чипове. Компанията показа и нова мобилна Vega, само че това не е всичко - AMD ще пусне на пазара и два нови Ryzen чипа с вградени Vega графични ядра.

Изглежда компанията желае да си върне репутацията на производител на бързи чипове. " За нас високата продуктивност е от извънредно значение ", сподели Лиза Су, изпълнителен шеф на AMD. " Високопроизводителните калкулации са най-вълнуващата част от бизнеса с полупроводникови детайли през днешния ден ".
Ryzen с вградена Vega
За всички геймъри, който желаят да сглобят ултимативното бюджетно PC, AMD има два нови чипа, които ще ги създадат щастливи. Ryzen 2400G ще бъде четириядреник на тактова периодичност от 3,6GHz и опция за бууст до 3,9GHz. Графиката в чипа ще разчита на 11 основани на Vega изчислителни единици. Процесорът ще коства 169$. Второто предложение е Ryzen 2200G - с четири ядра, 3,5GHz (3,7 при бууст) и 8 изчислителни единици Vega. Цената ще е скромните 99$.

Новите чипове ще бъдат налични от месец февруари и ще бъдат съвместими с всички дънни платки от 3-а серия, само че ще изискват ъпдейт на BIOS. AMD споделят, че всички дъна с новия чипсет X400 ще работят с новите процесори без нужда от спомагателни ъпдейти, само че повече информация за въпросния чипсет не беше споделена.
Zen+ идва напълно скоро
AMD разкри, че през април ще се появи нова итерация на Ryzen чиповете, наречена Zen+. Тя ще употребява нов 12-нанометров индустриален развой, за разлика от сегашния 14nm. Информацията за тези нови чипове е нищожна - компанията споделя само, че те ще имат по-висока тактова периодичност и ще употребяват нова технология за надзор на бууст режима - Precision Boost 2. Според AMD би трябвало да чакаме най-малко 10% нараснала продуктивност, спрямо актуалната генерация.
Zen 2 и Zen 3 проекти
След излизането на Zen+, AMD ще пусне Zen 2 през 2019 - тези чипове би трябвало да употребява 7-нанометров индустриален развой. Година по-късно ще се появи и Zen 3. Детайлите за тези две поколения са извънредно нищожни, само че компанията споделя, че потребителите могат да чакат много повече от нормалните 7-8% скок в продуктивността сред генерациите.

Threadripper второ потомство
За най-взискателните към продуктивността, AMD е подготвила нови модели в серията Threadripper. Отново няма доста елементи за процесорите, с изключение на датата, на която би трябвало да се появят те - втората половина на 2018-а. Това допуска, че Zen+ може би ще послужат за основа на новите Threadripper, само че това, несъмнено, са единствено спекулации.
7nm Vega
На сцената на дискретните графични решения или по-просто казано при видеокартите още тази година ще забележим Vega чипове по 7-нанометров индустриален развой. За страдание, те няма да са планувани за геймърите, а за по-специфични приложения, свързани с машинно заучаване. По-късно през тази година или при започване на идната тези карти ще се появят и на потребителския пазар.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР