Амбициозният проект на Turkcell стъпва на облачни технологииБазова 5G станция

...
Амбициозният проект на Turkcell стъпва на облачни технологииБазова 5G станция
Коментари Харесай

Турски оператор ще изгражда базова 5G мрежа с Huawei

Амбициозният план на Turkcell стъпва на облачни технологии

Базова 5G станция на Huawei, демонстрирана в Лондон (източник: Huawei)

Huawei разгласи партньорство с най-големия телеком оператор в Турция – компанията Turkcell, в границите на което ще бъде построена базова 5G мрежа на основата на облачни технологии. Стойността на контракта не се оповестява.

С този план започва най-голямата световна „ Cloud EPC Network “, която Huawei назовава в формалното известие „ първата базова мрежа (Core Network) с основни технологии за преход към стандарта 5G “.
още по тематиката
Основни съставни елементи на мрежата са облачната софтуерна архитектура, технологията за делене на контрола и потребителите (CUPS) за възстановяване на преживяването на клиентите и A/B-тестването.

Софтуерната архитектура Cloud Native разрешава на мрежата да продължи да работи, даже в случай че по едно и също време от строя излязат няколко сектора. A/B-тестването пък дава опция за възобновяване на мрежата с минимални запаси и без спирания на работата.

Huawei към този момент има подписани над 490 контракта за облачни базови мрежи по света, като по този начин оказва помощ на операторите в проектите им да преминат безпрепятствено към 5G мрежите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР