Амбициозните планове на НАСА да изгради база на Луната вероятно

...
Амбициозните планове на НАСА да изгради база на Луната вероятно
Коментари Харесай

Отлагат поне с година програмата на НАСА за Луната

Амбициозните проекти на НАСА да построи база на Луната евентуално ще се забавят, заяви в. " Дейли мейл ".

Причината са непредвидени механически усложнения. Няколко съставния елемент от техническия дизайн на плана би трябвало да бъдат изменени, сподели Дау Ловеро, който дава отговор за програмата в НАСА. Очаква се това да отнеме към година.

Една от тях е обвързвана с плана за галактическа станция " Лунар Гейтуей " (Lunar Gateway), която да лети в орбита към Луната и да се употребява като насочна точка за бъдещо създаване на база на повърхността на Луната.

" Лунар Гейтуей " би трябвало да е и стартова база за задачи на НАСА до Марс през 30-те години на този век, както и да се употребява за търговски задачи от компании като " Спейс Екс " на Илон Мъск и " Блу Ориджин " на Джеф Безос.

Космическата организация на Съединени американски щати планираше " Лунар Гейтуей " да е подготвен през 2024 година и даде обещание построяването въз основата да стартира не по-късно от 2025 година, само че съгласно информация, оповестена в " Уолстрийт джърнъл ", планът за " Лунар Гейтуей " се преработва.

Съединени американски щати си сътрудничат с Русия по плана и са отправили покана за партньорство и към Европейската галактическа организация. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР