Амбициозна учителка от врачанското училище „Козма Тричков“ забърка страшна каша

...
Амбициозна учителка от врачанското училище „Козма Тричков“ забърка страшна каша
Коментари Харесай

Невиждан скандал! Амбициозна учителка забърка страшна каша със съмнителна изложба, от Историческия музей във Враца защитиха фактите

Амбициозна учителка от врачанското учебно заведение „ Козма Тричков “ забърка страшна каша със съмнителна галерия, научи организация BulNews.
От 29 януари във фоайето на библиотека „ Христо Ботев “ е подредена историческа експозиция на тематика "Вратица - нашето незабравено минало ". Инициатор и уредник на събитието е клуб "Краезнание " към цитираното учебно заведение с началник някоя си Горица Маджарска.
Изложбата обаче провокира остра реакция от Историческия музей във Враца, който твърди, че в показваните експонати и направени изказвания има значително разминаване с обстоятелствата. От културната институция в своята позиция настояват, че цялото мероприятие е плод на самоинициатива и никой не се съветвал с историците в музея.
Горица Маджарска е известна в обществото като началник на журналистически клуб "Иноватори в деяние ", без самата тя да е приключила публицистика или да има най-малко 1 ден стаж като такава. Амбициозната дама обича да кани като събеседници хора, които инцидентно минават през врачанските медии и по този начин децата получават неверна визия за това по какъв начин се прави същинска публицистика.
Публикуваме позицията на Историческия музей във Враца по отношение на измислената галерия и оставяме на читателите ни сами да преценяват що за педагози работят във врачанските учебни заведения:

„ Уважаеми сътрудници,
Във връзка с изложбата „ Вратица – нашето незабравено минало “, готова от клуб „ Краезнание “ към СУ „ Козма Тричков “, с началник Горица Маджарска, и експонирана във фоайето на Регионална библиотека „ Христо Ботев “, Регионален исторически музей – Враца декларира, че не е съветван при правенето на идейния проект и подготвянето на самата галерия. Неговите експерти нямат никакво присъединяване в реализирането на това мероприятие. Констатират се основни разминавания с достоверните обстоятелства, касаещи крепостното строителство и архитектурата от интервала, както и с особеностите на съответния обект.
Археологическият обект в местността Градище, където се е намирала цитаделата на средновековния град Вратица се изследва регулярно от 2007 година от екип в състав доцент д.и.н. Нарцис Торбов, Александра Петрова (РИМ-Враца) и гл. ас. доктор Мария Христова (ИЕМПАМ-БАН). През 2014 година е осъществен макет, който се основава на данните от археологическото изследване и геодезическото снимане на разкритите структури. Той може да бъде забелязан в експозицията на РИМ-Враца “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР