Амбициозна и смела, така Международният валутен фонд определи програмата на

...
Амбициозна и смела, така Международният валутен фонд определи програмата на
Коментари Харесай

МВФ похвали икономическата програма на Еманюел Макрон

Амбициозна и смела, по този начин Международният валутен фонд дефинира програмата на френския президент Еманюел Макрон, само че все пак не промени фрапантно прогнозите си за напредък на френската стопанска система, съобщи Франс прес.

По-скоро сме впечатлени от новата сила и оптимизъм, който доловихме в държавното управление и у нашите събеседници, сподели Кристиян Мъмсен, началник на задачата на МВФ в Париж на конференция в края на годишната оценка за положението на френската стопанска система.

Тази декларирана поддръжка за програмата на държавното управление идва в подобаващ миг за Макрон и за премиера Едуар Филип, които се готвят да реформират трудовото законодателство и са в центъра на дискусия поради фрапантните съкращения на средствата за държавната администрация, по-специално за защитата.

Правителството разгласи икономии в размер на 4,5 милиарда евро, които МВФ дефинира като реалистични. Те ще оказват помощ на Франция да съблюдава условието на Европейски Съюз за бюджетен недостиг под 3 % от Брутният вътрешен продукт.

В последните години МВФ, ръководена от французойката Кристин Лагард, постоянно призоваваше Париж да понижи разноските за администрацията и да извърши структурни промени. Днес Мъмсен сподели, че Франция се нуждае от огромни промени във всички равнища на държавната администрацията, с цел да може икономическата тактика на държавното управление да има триумф.

МВФ през днешния ден напълно леко завиши прогнозата си за напредък на френската стопанска система от 1,4% на 1,5% за актуалната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР