Амбициозен – така председателят на АИКБ Васил Велев видя проекта

...
Амбициозен – така председателят на АИКБ Васил Велев видя проекта
Коментари Харесай

Председателят на АИКБ: Бизнесът плаща по-малко данъци, защото плаща по-големи заплати

Амбициозен – по този начин ръководителят на АИКБ Васил Велев видя плана за Бюджет 2020. Той уточни като по-щедър при разноските проекта за бюджета и изрази подозрение, че заложените доходи щели да бъдат събрани, само че видя и изсветляване на стопанската система поради заложените по-високи доходи.
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров обаче уточни настоящия бюджет т.е. за тази година, като по-добър, от готвения за следващата година. " Разходите не порастват с този ритъм, с който желаеме да забележим ", съобщи той. Според него, бюджетът ще разпределя по-малко от Брутният вътрешен продукт като %, в сравнение с през тази година. Димитров видя и запаси в битката със сивата стопанска система и уточни, че към 27-28 милиарда лв. " се въртят на сиво ". Ако това бъде обложено с осигуровки и налози, сами ще видите за какви благоприятни условия приказваме, сподели синдикалният водач, който настоя за преразглеждане на данъчната политика.
Освен това, Димитров беше безапелационен, че бизнесът заплаща два пъти по-малко налози от хората . Пред Българска национална телевизия Велев изясни, че бизнесът ще заплати по-малко налози, тъй като заплаща повече заплати и има по-малка облага . " Това е част от прегряването, по-скоро свръхамбицията на бюджета ", сподели Велев. И незабавно акцентира на обстоятелството, че прогнозата на Европейска комисия за българската стопанска система за следващата година е с 0,3% по-ниска от тази на проектобюджета, като непосредствено сподели, че заложените в проектобюджета доходи надали ще бъдат събрани, по тази причина било добре, че е заложено нулево салдо т.е. уравновесен бюджет.
Пламен Димитров видя позитивен знак за заплатите в ръководените от страната браншове, само че уверено повтори за следващ път, че при опазването на здравето няма да има задоволително нарастване на заплатите – по-конкретно при учебното опазване на здравето, домове за обществени услуги, където растежът на заплатите щял да е единствено 10% и няма да стигне желаната от медицинските сестри отплата от минимум 900 лв. месечно. " Очакваме митинги в музикално-културния отрасъл ", предизвести синдикалният водач, тъй като там ситуацията с парите било трагично.
Васил Велев пък уточни раздутия щат в Министерство на вътрешните работи като проблем и изясни, че работодателите не поддържат бюджета на НЗОК за следващата година, тъй като логиката не е да има предварителна защита, а хората да се разболяват. " Имаме прекалено доста лечебни заведения на глава от популацията, които не могат да извършват функционалностите си ", съобщи Велев и сподели, че всеки трети болничен за работодателите е подправен, като посочи, че се чака нарастване на болничните следващата година от 11%. " Съгласен съм ненапълно ", включи се и Димитров.
Искаме да забележим финансови разноски за кабинети, за спортни бази, за бази като цяло, както и стипендии, повече средства за библиотеките, повече извънкласни занимания в главното обучение – това желаят работодателите от бюджета. За следващ път беше издигнат въпроса с минималната работна заплата - трябвало да се договаря по браншове, а не от страната, като Пламен Димитров поддържа тезата. Освен това, трябвало да има по-голяма квота за ваучери за храна, което нямало да усили натоварването на бюджета.
Каква е бюджетната картина съгласно държавното управление – припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР