Амбициите на ЕС да бъде глобален лидер следва да бъдат

...
Амбициите на ЕС да бъде глобален лидер следва да бъдат
Коментари Харесай

Борисов: Кохезионната и Общата селскостопанска политика най-добре демонстрират резултатите от евроинвестициите

„ Амбициите на Европейски Съюз да бъде световен водач следва да бъдат подкрепени с нужните средства. Това значи и обезпечаване на съответно финансиране на Кохезионната и Общата селскостопанска политика, които най-добре показват резултатите от европейските вложения “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на пленарната сесия на Срещата на високо ниво на групата „ Приятели на кохезията “, която се организира в Прага. В чешката столица се събраха водачите на 17-те страни членки на Европейски Съюз, които образуват групата, с цел да изпратят мощно обръщение за значимостта на Кохезионната политика предвид на наближаването на последната фаза от договарянията на Многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 година

Българският министър председател Бойко Борисов бе безапелационен, че Кохезионната и Общата селскостопанска политика имат потвърдена добавена стойност, а техните резултати са забележими и осезаеми за европейските жители.

„ За Кохезионната политика е значимо да се подсигурява освен задоволително финансиране, само че и заслужено систематизиране на средствата, тъй че да се преодолеят неравенствата сред другите райони и изостаналостта “, очерта министър-председателят Борисов. По думите му е нужен характерен фокус към развиването на най-бедните, изоставащи европейски райони. „ Такива райони, с Брутният вътрешен продукт под 50% от междинното за Европейски Съюз, има освен в България и смятам, че е от общ интерес те да бъдат подкрепени “, посочи министър председателят Борисов пред останалите водачи в Прага.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР